Τραγικές συνθήκες βιώνουν εδώ και εννιά μήνες Έλληνες ναυτικοί του πλοίου Angelic Power, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην Κίνα.

«Βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι εννιά μήνες στην Κίνα σε μια ιδιότυπη ομηρεία, λόγω του ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί το πλοίο, που φέρεται σαν διαχειρίστρια, με την εταιρεία που έχει το πλοίο, που φαίνεται σαν πλοιοκτήτρια, έχουν κάποιες οικονομικές διαφορές. Την πληρώνουμε εμείς, οι μικροί. Το πλοίο είναι εδώ από τον Ιούνιο του 2020 φορτωμένο για να ξεφορτώσει στην Κίνα. Περάσαμε έξι μήνες χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο. Κάποια στιγμή τον Ιανουάριο ξεφορτώσαμε, ελπίζαμε ότι τα προβλήματα θα λυνόντουσαν. Από 27 Ιανουαρίου έως τώρα βγήκαμε σε αγκυροβόλιο και παραμένουμε χωρίς ενημέρωση. Είναι όλοι άφαντοι. Σε ότι και αν ρωτήσουμε μας λένε “δεν ξέρουμε”. Είμαστε ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ, στα χωρικά ύδατα της Κίνας» είπε στο OPEN ο Παναγιώτης Μπακογιάννης, β’ μηχανικός στο πλοίο Angelic Power.

Όπως είπε με το υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκονται σε διαρκείς συνομιλίες, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποτελέσματα. «Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε άτομα στο πλοίο που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και αγωγής και εκτός πλοίου. Αυτό δεν κατέστη εφικτό με κανένα τρόπο. Ο κόσμος εδώ δεν έχει κατεβεί ούτε καν την σκάλα του πλοίου. Τι να τους πούμε» είπε για τις οικογένειές τους.

Οι ναυτικοί πληρώνονταν μέχρι τον Ιανουάριο και έκτοτε δεν έχουν πληρωθεί ξανά όπως ανέφερε ο β’ μηχανικός.