Εγκλωβισμένοι στο πλοίο Angelic Power σε αγκυροβόλιο στην Κίνα βρίσκονται 22 ναυτικοί, εννέα εκ των οποίων Έλληνες για 15 μήνες.

Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, το πλοίο βρίσκεται από τις 11 Δεκεμβρίου σε αγκυροβόλιο στην Κίνα, αντικείμενο μιας διαμάχης της ναυλώτριας και διαχειρίστριας εταιρείας, υπάρχει ένταλμα σύλληψης από ναυτικό δικαστήριο για το συγκεκριμένο πλοίο. Όπως είπε, αρκετοί ναυτικοί είναι στο πλοίο έως και 17 μήνες, επομένως η κατάσταση είναι οριακή, ενώ ορισμένοι από αυτούς χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα γίνει παρέμβαση σε πολιτικό επίπεδο στους ομόλογους του στην Κίνα ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι ναυτικοί θα μπορούν να επαναπατριστούν.

Ήδη το υπουργείο έχει πραγματοποιήσει από την αρχή της πανδημίας πάνω από 7.000 επαναπατρισμούς Ελλήνων ναυτικών από διάφορα σημεία του πλανήτη. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, σε ορισμένες περιπτώσεις οι επαναπατρισμοί δεν είναι εφικτοί με αποτέλεσμα πολλά πληρώματα έχουν μείνει πάνω από ένα χρόνο μέσα στα πλοία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Αντώνη Νταλακογιώργο το πρόβλημα εντοπίζεται εκτός από τις διαχειρίστριες εταιρείες και στις τράπεζες, ενώ σημαντικό είναι ότι η φαρμακευτική αγωγή κάποιων εκ των ναυτικών που έχουν πρόβλημα υγείας έχει τελειώσει, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.