«Μονάχα αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει η βίαιη επίθεση στον καθηγητή Νίκο Πατσαντάρα», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος.

Σημειώνεται, ότι -σύμφωνα με το υπουργείο- το περασμένο Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 ο καθηγητής του τμήματος ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Πατσαντάρας, δέχθηκε βίαιη επίθεση από άγνωστο που προσπαθούσε να εισέλθει παρανόμως στον χώρο των ΣΕΦΑΑ στη Δάφνη.

Με τον καθηγητή είχε τηλεφωνική συνομιλία ο κ. Συρίγος, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, χθες Τρίτη 23 Μαρτίου. «Συνομιλώντας χθες μαζί του, διαπίστωσα ότι όπως και σε πολλές περιπτώσεις δέχθηκε επίθεση προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον χώρο του πανεπιστημίου από την ανομία. Όλα αυτά ατσαλώνουν τη θέληση να κατακτήσουμε ένα ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, απαλλαγμένο από τον φόβο της ανομίας και του περιθωρίου. Περαστικά στο γενναίο καθηγητή», ανέφερε ο υφυπουργός σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τι κατήγγειλε ο καθηγητής

Όπως περιέγραψε προς την πανεπιστημιακή κοινότητα ο κ. Νίκος Πατσαντάρας, καθηγητής των ΤΕΦΑΑ στη Δάφνη:

«Γύρω στις 13:30 έφτασα στη σχολή για να εργαστώ στο γραφείο μου. Όταν πάρκαρα το αυτοκίνητο, είδα τον φύλακα να λογομαχεί με νεαρό που είχε υπό την κατοχή του ένα πίτμπουλ, όπως μου φάνηκε.

Ο φύλακας έλεγε στον νεαρό ότι απαγορεύεται η είσοδος με σκυλιά στη σχολή. Κλείδωσα το αυτοκίνητο και ενώ ο νεαρός με είχε προσπεράσει και ο φύλακας συνέχιζε να τον προειδοποιεί, του είπα: “Λεβέντη μου, γιατί δεν σέβεσαι τις υποδείξεις του φύλακα”. “Τι σ’ ενδιαφέρει εσένα, ποιος είσαι εσύ;”, μου φώναξε. Του απάντησα ότι είμαι καθηγητής στη σχολή, ενώ ταυτόχρονα κατάλαβα ότι δεν ήταν φοιτητής μας. Αμέσως γύρισε προς το μέρος μου. Όταν έφτασε κοντά μου, και χωρίς να καταλάβω τίποτα, με γρονθοκόπησε με τόσο βίαιο τρόπο στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσω αναίσθητος στο έδαφος. Αυτός -σύμφωνα με την αναφορά του φύλακα γιατί εγώ είχα χάσει τις αισθήσεις μου- συνέχισε να με χτυπάει με κλωτσιές στο πρόσωπο και στα πλευρά. Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου, είδα τον φύλακα από πάνω μου τρομαγμένο και βουρκωμένο. Στο επόμενο στάδιο θυμούμαι τον εαυτό μου με πλημμυρισμένο το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου στα αίματα».

Μάλιστα, μιλώντας στην «Καθημερινή» ο κ. Πατσαντάρας ανέφερε ότι παρότι κάλεσαν το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να πάνε στη σχολή και ζήτησαν η καταγγελία να γίνει στο Α.Τ. Σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ράμματα σε όλο το πρόσωπο, μώλωπες σε όλο το σώμα, ζαλάδες, ναυτία, πονοκέφαλοι και αστάθειες είναι ο «απολογισμός» της επίθεσης.

(εξωτερική φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.