Μεγάλη είναι η διασπορά του κορονοϊού στο ογκολογικό νοσοκομείο Μεταξά, καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου περισσότεροι από 40 άνθρωποι, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν μολυνθεί από τον ιό μέσα στον Μάρτιο.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μόλις που ξεπέρασαν τους μισούς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που δέχτηκαν να εμβολιαστούν. Ακόμη και ο πρόεδρος των εργαζομένων, παραδέχτηκε ότι εργάζεται στο ογκολογικό νοσοκομείο χωρίς να έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας, μετά την είδηση για την ενδονοσοκομειακή διασπορά στο ογκολογικό νοσοκομείο, έδωσε εντολή για υποχρεωτικά rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό, των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, που δεν έχει εμβολιαστεί.

Από την πλευρά της καθησυχαστική είναι η διοίκηση του Μεταξά και διαβεβαιώνει ότι το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά και χωρίς προβλήματα, έχοντας απομονώσει τα κρούσματα του κορονοϊού. Οι κλινικές, οι χημειοθεραπείες – ακτινοβολίες λειτουργούν κανονικά, επισημαίνεται από τη πλευρά της διοίκησης.

Πάντως οι εργαζόμενοι, μέσω του εκπροσώπου τους σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιμένουν ότι η διασπορά του ιού μέσα στο νοσοκομείο ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών και όχι από το νοσηλευτικό προσωπικό.