Τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε ευοίωνα με βάσει τα τελευταία δεδομένα για τον κορονοϊό στη χώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτη Γαργαλιάνο, ο οποίος είπε, σχετικά με τη άρση κάποιων μέτρων ότι μιλάμε για τις 29 Μαρτίου και όχι για τις 22 του μήνα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, είπε χαρακτηριστικά ότι «θα συζητήσουμε τις πιθανότητες πότε και τι θα ανοίξουμε. Είναι δύσκολο να συζητάς οποιοδήποτε άνοιγμα με την εικόνα αυτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να μένουν όλα κλειστά. Θα πρέπει να ανοίγουν σιγά σιγά και αυτά που έχουν το μικρότερο ρίσκο».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «αξιολογούμε το αποτύπωμα που έχει κάθε άνοιγμα, προσπαθώντας να δούμε τι θα ανοίξει» λέγοντας μάλιστα ότι «κάθε πράγμα στον καιρό του». Παράλληλα πρόσθεσε ότι οποιοδήποτε άνοιγμα πρέπει να γίνει με πολλή μεγάλη προσοχή.

Παγώνη: Έγιναν λάθη, σε ορισμένες περιπτώσεις χάσαμε την μπάλα

Την παραδοχή ότι έγιναν λάθη καθώς και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις χάθηκε η μπάλα έκανε νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων της Αθήνας, Ματίνα Παγώνη.

«Η αλήθεια είναι ότι έγιναν λάθη και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις χάσαμε την μπάλα. Να λέμε την αλήθεια. Αυτό που είχαμε δεν ήταν lockdown. Όλος ο κόσμος ήταν έξω. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε άλλο κλειστή την οικονομία, δεν αντέχει. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε, είναι τα προσωπικά μέτρα ασφαλείας» είπε, μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων είπε ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα, να ακολουθήσουν τα σχολεία και στα μέσα Απριλίου, να ανοίξει και η εστίαση.