Για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον εμβολιασμό των ιδιωτικών γιατρών μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη του ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.

«Στην Κοζάνη πια δεν έχουμε συναδέλφους που δεν έχουν μπει στη λίστα για εμβολιασμό. Τα προβλήματα αυτά έχουν λυθεί σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά έχουν μπει στον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό. Έχουμε καθυστερήσεις εδώ και καιρό. Δυστυχώς υπάρχουν συνάδελφοι που θα εμβολιαστούν ακόμα και αρχές Μαρτίου», είπε ο κ. Τσεβεκίδης στο Mega.

«Επιλέχθηκε αρχικά να υπάρξει ένας διαχωρισμός μεταξύ των υγειονομικών, ο οποίος δεν έχει επιστημονική λογική, καθώς ήταν άλλες οι ημερομηνίες εμβολιασμού για τους γιατρούς που εργάζονται στο εθνικό σύστημα υγείας, και άλλες για τους υπόλοιπους γιατρούς. Αυτό ήταν θεωρώ μια αστοχία στον σχεδιασμό», σημείωσε.

«Στη δική μου περιοχή, έχουμε γύρω στους 210 ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς που είναι να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Το σαββατοκύριακο που πέρασε εμβολιάστηκαν μαζικά 50 εξ όσων γνωρίζω», ανέφερε ο κ. Τσεβεκίδης.

«Στην Κοζάνη έχουμε πολύ υψηλά ποσοστά υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν, κοντά στο 80-90%. Το σχέδιο που υπάρχει είναι εξαιρετικά δομημένο και ο τρόπος που έρχονται τα μηνύματα, είναι πραγματικά επαγγελματικός τρόπος», σημείωσε ο ίδιος κλείνοντας.