Οκτώ ώρες θυελλώδους συνεδρίασης μετρά ήδη η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, καθώς τα μέλη της δεν μπορούν να καταλήξουν στην τελική εισήγηση των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr καταγράφονται έντονες διαφωνίες στο θέμα των σχολείων, καθώς η διασπορά στα σχολικά ιδρύματα έχει αυξητική τάση, με μολύνσεις παιδιών και εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση πιέζει την επιτροπή να αποφασίσει σήμερα, γιατί δεν θέλει να χαθεί ο έλεγχος και αυτό το Σαββατοκύριακο. Και ενώ νούμερο 1 στόχος είναι η μείωση της κινητικότητας των πολιτών, επιχειρείται να βρεθεί το μοντέλο εκείνο που θα κρατά με ένα τρόπο ζωντανό το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται για την Αττική απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα, ενώ εξετάζονται και επιπλέον στοχευμένα μέτρα.

Σημείο τριβής αποτελεί και η διαχείριση της αγοράς, καθώς ορισμένα μέλη υποστηρίζουν πως θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά τα καταστήματα του λιανεμπορίου και άλλα να απαγορευτεί το click in shop και να επιτρέπεται μόνο το click away.

Την ίδια ώρα, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού στους δήμους Πάτρας, Χαλκίδας και Αγίου Νικολάου Λασιθίου, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία που έρχονται από αυτές τις περιοχές είναι ανησυχητικά.

Επισημαίνεται ότι η ενημέρωση για τα νέα μέτρα θα πραγματοποιηθεί, αφού η επιτροπή καταλήξει σε απόφαση και προχωρήσει στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση, με μία πρώτη εκτίμηση να θέλει οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να γίνουν στις 9 το βράδυ.