«Τα δύο όπλα του Κασιδιάρη ήταν νόμιμα», τόνισε μία μέρα μετά την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη ο συνήγορος υπεράσπισής του, Νίκος Αντωνιάδης και, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, πρόσθεσε: «προφυλακίστηκε επειδή έπρεπε να μπει φυλακή».

Όπως είπε ο δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη που ανέλαβε χθες καθήκοντα υπερασπιστικής γραμμής του κατηγορούμενου βουλευτή και εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, ο πελάτης του, επειδή δεν προφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, έπρεπε να βρεθούν νέες κατηγορίες και γι’ αυτό μπήκε τώρα στη φυλακή. «Ο Κασιδιάρης είχε καραμπίνα και ασκούσε το άθλημα της σκοποβολής. Μετά τα οπλοστάσια που δεν βρέθηκαν, έψαχναν άλλα στοιχεία και δεν βρήκαν. Έτσι, προέκυψαν αυτές οι δύο κατηγορίες για τις καραμπίνες».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, Νίκο Αντωνιάδη, τα δύο όπλα του Κασιδιάρη ήταν νόμιμα και στην περίπτωση που χρησιμοποιούνταν, οι Αρχές απευθείας θα κατηγορούσαν τον πελάτη του.

Αιχμές για τη Δικαιοσύνη

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη άφησε αιχμές για τη Δικαιοσύνη και τη σχέση μελών της με τον Τύπο. «Δεν έχω πάρει ακόμη το ένταλμα προσωρινής κράτησης και το είχε μια εφημερίδα μισή ώρα μετά», είπε. Και πρόσθεσε: «Σήμερα θα προσπαθήσω να πάρω το ένταλμα και το διαβάζω σήμερα στις εφημερίδες. Πιστεύω λοιπόν ότι το είχαν έτοιμο».