Την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη και την αντικατάσταση του δικηγόρου του, Παύλου Σαράκη, από τον συνήγορο των Νίκου Μιχαλολιάκου και Χρήστου Παππά, Νίκο Αντωνιάδη, σχολίασε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Αποκλείω ο Μιχαλολιάκος που είναι ναζιστής με τη βούλα, να επέλεξε ως δικηγόρο κάποιον, ο οποίος να είναι ιδεολογικά άσχετος με το φασισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Κατά την άποψή μου και κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδέες όσο απεχθείς κι αν είναι-και οι ιδέες του ναζισμού είναι απεχθείς διότι έχουν εφαρμοστεί στις πλάτες του ελληνικού λαού-πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδέες. Όμως, οι εγκληματικές πράξεις πρέπει να αξιολογούνται και να διώκονται με βάση τα κριτήρια του ποινικού νόμου».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην παρουσία των τριών χρυσαυγιτών στο ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας ότι «είναι δακτυλοδεικτούμενοι και ακραίοι και η Λεπέν είπε ότι δεν τους θέλει στην ομάδα της».

Ο κ. Παπαδημούλης πάντως κάλεσε τον ελληνικό λαό να καταλάβει τι σημαίνει φασισμός. Και τόνισε ότι «αυτό απαιτεί να αλλάξουν τα πράγματα στην οικονομική πολιτική, στο μεταναστευτικό γιατί αυτό θέμα τρέφει την άκρα Δεξιά και να αλλάξουν επίσης τα πράγματα στην Παιδεία».