Στον εντοπισμό δύο μελών εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε απάτες χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία μέσω υποτιθέμενων κληρώσεων λαχείων και λοταρίας προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία.

Οι δύο συλληφθέντες που δρουν από τον Ιανουάριο του 2009 κατάφεραν να εξαπατήσουν περίπου 360.000 πολίτες στη Γερμανία, πείθοντάς τους να συμμετάσχουν σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων και λοταρίας, δίνοντας το μήνα συνδρομή 29,90 ευρώ.

Τα κέρδη τους από τις απάτες ξεπερνούν τα 36.500.000 ευρώ, ενώ η νομιμοποίησή τους γινόταν μέσω της σύστασης εταιρειών και της μεταφοράς των χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανά την υφήλιο.

Για την υπόθεση αυτή υπήρξε στενή συνεργασία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχοντας προμηθευτεί παράνομα «πελατολόγια» από εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που τηλεφωνούσε σε πολίτες και με το δελεαστικό πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα ή ταξίδια τους έπειθαν να συμμετάσχουν – καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ – σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων ή/και σε λοταρίες.

Επίσης, οι δράστες είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες, μέσω των οποίων νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα, ενώ μετέφεραν τα χρηματικά αυτά ποσά σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, ανά την υφήλιο, για να μην εντοπίζονται από τις διωκτικές Αρχές.

Οι αστυνομικοί σε έρευνες που έκαναν στο σπίτι του 44χρονου βρήκαν μια κεντρική μονάδα υπολογιστή, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και φορητό δίσκο αποθήκευσης δεδομένων USB, τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων ελληνικών τραπεζών, ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και έξι σφραγίδες ακόμη εντόπισαν τρεις κλειστούς φακέλους, με διάφορα έγγραφα.