Τα 526 φτάνουν τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Δευτέρα 21/12, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 85. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 505.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Σήμερα ανακοινώνουμε 526 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5229 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38481 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 164 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4257 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1717 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Εμβόλιο Pfizer – BioΝTech: Πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων γνωμοδότησε θετικά για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από τις Pfizer και BionTech, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ανακοινώνει την είδηση μέσω twitter.

«Είναι μια αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να παρέχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους! Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μόλις εξέδωσε θετική επιστημονική γνώμη για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Στο μήνυμά της στο twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρει επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δράσει άμεσα και αναμένεται απόψε η επίσημη απόφαση από την Κομισιόν.

Η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Εμερ Κουκ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου ανέφερε πως: «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επιστημονική επιτροπή έλαβε θετική απόφαση για την έγκριση της υπό όρους κυκλοφορίας εντός της ΕΕ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech».

Νέες ανακοινώσεις αύριο για εξειδίκευση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Κυβερνητικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν αύριο για την εξειδίκευση των υφιστάμενων μέτρων στη μάχη κατά του κορονοϊού, τους ελέγχους τήρησής τους από την ΕΛ.ΑΣ αλλά και όσα έχουν να κάνουν με τον περιορισμό των μετακινήσεων, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Θα προηγηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δεδομένου ότι ο κίνδυνος διασποράς του ιού αυξάνεται λόγω της χαλάρωσης που φέρνουν οι γιορτινές ημέρες. Οι εικόνες συνωστισμού στο κέντρο της Αθήνας το Σαββατοκύριακο «χτύπησαν» καμπανάκι για την κυβέρνηση και αναμένεται να αυστηροποιήσει τη στάση της ενόψει των ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο καταστρατήγησής τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε νωρίτερα ότι: «Η Αστυνομία θα είναι στους δρόμους τα Χριστούγεννα, ενώ στο μικροσκόπιο είναι και άλλες περιοχές της χώρας όπου μπορεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα για το εμβόλιο, τι ανησυχεί την κυβέρνηση

Χάος σε πτήση: Πέθανε επιβάτης με κορονοϊό, αναγκαστική προσγείωση έκανε το αεροσκάφος

Ξύπνησε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη – Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Τι κατέθεσε ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου