Αισιόδοξα νέα έρχονται από τα Χανιά όσον αφορά τη διαχείριση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι ειδικές αναλύσεις στα αστικά λύματα για την ανίχνευση του ιού SARS-COV-2 με τη μοριακή μέθοδο ανάλυσης Real- TimePCR, που πραγματοποιούνται στο δήμο Κισσάμου Χανίων, δείχνουν σταδιακή μείωση του ιικού φορτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «η εργαστηριακή διερεύνηση του ιού σε δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων που λήφθηκε στις 27/11/2020, έδειξε μια μείωση της τάξης του 40% στη συγκέντρωση του γονιδιώματος του ιού συγκρινόμενο με το πρώτο δείγμα, ενώ το νεότερο δείγμα στις 9/12/2020 έδειξε ότι συνεχίζεται η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της περιοχής».

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η σαφής βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα της πόλης είναι ενθαρρυντική και ενδεικτική του ότι οι δημότες έχουν τηρήσει τα προτεινόμενα μέτρα, αλλά καθώς ο παραμικρός εφησυχασμός είναι αρκετός για να ανατρέψει την καλή πορεία, παρακαλούμαστε όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας».

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο δήμος Κισσάμου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του δήμου από την εξάπλωση της πανδημίας.

TAGS