Ασθενής με κορονοϊό, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Βόλου, χρειάστηκε να διασωληνωθεί όταν η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και μετά να νοσηλευτεί σε μονάδα ΜΕΘ.

Και κάπου εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς του. Μέχρι να φτάσει ο ασθενής στο νοσοκομείο της Κορίνθου, στο πιο κοντινό στο Βόλο με διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ (3.94οχλμ απόσταση Βόλος- Κόρινθος) χρειάστηκε να μετεπιβιβαστεί σε τρία ασθενοφόρα.

Αυτό που ξεκίνησε από το Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου, αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα και παρέλαβε τον ασθενή χάλασε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω και τελικά το τρίτο ασθενοφόρο κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του και ασθενής και ιατρικό προσωπικό από το απόγευμα να φτάσουν ξημερώματα στο νοσοκομείο όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η υγεία του ασθενούς που ταλαιπωρήθηκε επί τόσες ώρες δεν έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω. Οι δυο συνοδοί γιατροί προκειμένου να επιστρέψουν βίωσαν έναν ακόμα γολγοθά, αφού απαιτήθηκε να γίνουν παρεμβάσεις στα υπεραστικά ΚΤΕΛ ώστε να εξασφαλιστούν δυο θέσεις για να γυρίσουν στο νοσοκομείου του Βόλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο Παναγιώτης Δαριώτης, Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΘ Βόλου, επεσήμανε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να επισκευαστούν τα ασθενοφόρα που δουλεύουν 24ωρες το 24ωρο και μοιραία παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες.

Αυτή την ώρα εκτός είναι τρία ασθενοφόρα από τα 11 που διαθέτει η Μαγνησία, το ένα με μηχανική βλάβη στο σασμάν από το Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται η ενημέρωση από την εταιρία αυτοκινήτων για το τι είδους βλάβη έχουν τα άλλα δυο και πόσο θα κοστίσει η επισκευή τους. Η επισκευή θα πρέπει να εγκριθεί από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που έκανε τη δωρεά των ασθενοφόρων πριν τρία χρόνια και σύμφωνα με τη δωρεά, έχει αναληφθεί και η συντήρησή τους για 8 χρόνια.

TAGS