Σταθερή και ελεγχόμενη είναι η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που νόσησε με κορονοϊό και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Χθες ο Αρχιεπίσκοπος ανέβασε 38 πυρετό, σήμερα ωστόσο είναι απύρετος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Αιμίλιος Πολυγένης, διευθυντής του εκκλησιαστικού πρακτορείου romfea.gr, τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν πριν από λίγες μέρες σε καραντίνα στο μοναστήρι του στη Ζάλτσα Βοιωτίας και το Σαββατοκύριακο ήρθε στην Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Κρίσιμο συνεπώς είναι, όπως είπε, αν κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος  των 48 ωρών ο Ιερώνυμος συναντήθηκε με κάποιον συνοδικό ιεράρχη ή κάποιον άλλο που τον κόλλησε τον ιό.

Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί η «Εκκλησία της Ελλάδος δεν μας λέει ακριβώς ποιος ή ποιοι είναι οι συνοδικοί ιεράρχες που μπορεί να έχουν νοσήσει από COVID» ή αν κάποιοι είναι θετικοί γιατί δεν το ανακοινώνουν οι ίδιοι.

Σημείωσε ότι το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου προσπαθεί να ιχνηλατήσει πώς κόλλησε ο Μακαριότατος, ιδίως από τη στιγμή που σε όλες τις συναντήσεις του φορούσε μάσκα και τηρούσε τα μέτρα. Γενικά για τα μέτρα προστασίας τόνισε ότι κάποιοι ιεράρχες πριν μπουν στην ναό δεν φορούσαν μάσκα ή έδιναν το χέρι για ευλογία στους πιστούς, κάτι που μπορεί να παίζει ρόλο στη μεταδικότητα του ιού.