Στην καταγγελία ότι ΜΑΤ «περικύκλωσαν» παιδιά που συμμετείχαν στη χθεσινή μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε μια μητέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Μάλιστα, όπως ανέφερε, είπανε στα παιδιά ότι «αν βρεθεί οτιδήποτε να ξέρετε ότι και οι 4 θα φάτε χαστούκι».

«Τα παιδιά μου είναι 15 ετών. Όταν τελείωσε η πορεία πήγαν στο μετρό για να επιστρέψουν. Πήρα στις 12:30 και δεν απαντούσαν. Κάποια στιγμή τους βρήκα και το σήκωσε ο ανιψιός μου. Μου λέει μας κάνουν έλεγχο κλείνω. Νόμιζα ότι πρόκειται για έλεγχο στο μετρό» είπε η μητέρα.

Η ίδια συμπλήρωσε πως «εκείνη την ώρα τους βάζουν στον τοίχο και άρχισαν να τους βγάζουν και τις ζακέτες, να τους σηκώνουν τις μπλούζες. Τα παιδιά δεν είχαν ούτε τσαντάκι, ούτε σακίδιο. Τους λένε: Αν βρεθεί οτιδήποτε να ξέρετε ότι και οι 4 θα φάτε χαστούκι. Τους πήραν φυσικά τα στοιχεία. Δεν τους άφησαν να μας πάρουν τηλέφωνο, αν δεν είχαν επέμβει ένας καθηγητής και ένας βουλευτής θα μπορούσαν να είχαν συλληφθεί. Στο σημείο που ήταν τα παιδιά δεν υπήρχε κάποιο συμβάν».