Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το φυστικοβούτυρο. Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχει και το φουντουκοβούτυρο, το αμυγδαλοβούτυρο, ακόμη και βούτυρο από κάσιους; Πρόκειται για τα βούτυρα ξηρών καρπών τα οποία έχουν αρχίσει να αποκτούν ιδιαίτερη δημοτικότητα σε όσους ακολουθούν μία υγιεινή και ποιοτική διατροφή.

Τα βούτυρα ξηρών καρπών αποτελούν μία ιδανική εναλλακτική του κοινού βουτύρου και της μαργαρίνης. Ο λόγος που προτιμώνται είναι διότι πέρα από γευστικά είναι πάρα πολύ θρεπτικά. Τα λιπαρά που περιέχουν ανήκουν στην κατηγορία αυτών που ονομάζουμε «καλά» λιπαρά διότι είναι ωφέλιμα για την καρδιά και το νευρικό μας σύστημα.

Τα βούτυρα καρπών είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους ασχολούνται με τη γυμναστική διότι περιέχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για όσους σηκώνουν βάρη ή γυμνάζονται συστηματικά. Παράλληλα περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα των συγκεκριμένων τροφών είναι ότι πάνε σχεδόν με όλα. Μπορείτε να τα αλείψετε σε μια φέτα ψωμί ή φρυγανιά ή να τα προσθέσετε σε κρέπες, smoothies και μπάρες δημητριακών, εμπλουτίζοντας τα έτσι με πλήθος θρεπτικών συστατικών. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε ως συστατικό για τα μπισκότα, τα γλυκά και τις σαλάτες σας.

Ας δούμε όμως κάποια από αυτά που μπορούμε να βρούμε στην Ελληνική αγορά και φυσικά στο euzinshop.gr:

Φυστικοβούτυρο

Το ποιο δημοφιλές προϊόν της κατηγορίας και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά. Το Φυστικοβούτυρο, συμβάλλει σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή χάρη στην υψηλή θρεπτική αξία του φιστικιού. Στο euzinshop.gr θα βρείτε φυστικοβούτυρα με κομμάτια φιστικιού. Αν είστε λάτρης του κριτσανιστού στοιχείου και θέλετε να νιώθετε την πλημμύρα της νοστιμιάς του φυστικοβούτυρου μαζί με τα ψιλοκομμένα κομματάκια της από το φιστίκι να φέρνουν σε έκσταση τον ουρανίσκο σας τότε προτιμήστε το έναντι του του απλού φυστικοβούτυρου. Αν πάλι θέλετε ακόμη πιο γλυκιά γεύση επιλέξτε φυστικοβούτυρο με γεύση καραμέλας, αλλά και με πραλίνα φυστικιού. Στο euzinshop.gr όλα τα φυστικοκοβούτυρα είναι 100% φυσικά προϊόντα κατάλληλα για vegan

Βούτυρο από κάσιους

Το Βούτυρο από κάσιους είναι ιδιαίτερα κρεμμώδες κάτι που το καθιστά ιδανική λύση για το πρωινό καθώς μπορείτε να το αλείψετε εύκολα σε μία φέτα ψωμί. Αποτελεί πολύ καλή επιλογή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς περιέχει φολικό οξύ, συστατικό απαραίτητο για τις εγκύους.

 

Βούτυρο φουντουκιού

Υγιεινό και εύγευστο, το Φουντουκοβούτυρο, αποτελεί την ιδανική συντροφιά για χορτοφάγους και όχι μόνο. Στο euzinshop.gr μπορείτε να βρείτε επίσης φουντουκοβούτυρο με προσθήκη κακάο, μια κρεμώδης γευστική εμπειρία που θα αγκαλιάσει το ψωμί, τα μπισκότα, τις ζαχαροπλαστικές σας δεξιότητες, αλλά και το κουτάλι σας. Αν θέλετε όμως να νιώσετε την μοναδική γεύση του φουντουκιού χωρίς περαιτέρω προσθήκες επιλέξτε φουντουκοβόυτυρο the nutlers από 100% Ελληνικά Φουντούκια.

Αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο αποτελεί το απόλυτο superfood. Πρόκειται για ένα προϊόν γεμάτο σε φυτικές ίνες. Πλούσιο σε πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχει ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Επίσης, το αμύγδαλο ανεβάζει την καλή χοληστερίνη και ρίχνει την κακή, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας των καρπών σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά. Προστατεύει την καρδιά γιατί τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργεία λόγω της βιταμίνης Ε. Τέλος, βοηθά στην υγεία των μαλλιών και διατηρεί λαμπερή την επιδερμίδα, λόγω της βιταμίνης Ε αλλά και οι υψηλές ποσότητες σε βιοτίνη, μαγγάνιο, ψευδάργυρος και λιπαρά οξέα. Οι περισσότεροι βέβαια προτιμούν βούτυρο αμυγδάλου, από υψηλής ποιότητας γευστικές ποικιλίες αμυγδάλου. Άλλοι με προσθήκη κακάο και μελιού, ενώ οι πιο απαιτητικοί  επιλέγουν Αμυγδαλοβούτυρο χωρίς τον φλοιό του αμυγδάλου.

Τα βούτυρα καρπών είναι απαραίτητα για όσους ακολουθούν μία σωστή και ολοκληρωμένη χορτοφαγική διατροφή. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι οι καρποί αποτελούν βασικό συστατικό των Buddha Bowl, τα γνωστά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά γεύματα που καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σε ενέργεια και αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό.

Αν λοιπόν θέλετε τα εντάξετε τα βούτυρα καρπών στη διατροφή σας επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα euzinshop και επιλέξτε από μία τεράστια γκάμα και όχι μόνο…

Πραγματοποιήστε τις αγορές σας εύκολα και γρήγορα με ένα κλικ και παραλάβετε την παραγγελία σας μέσα σε 48 ώρες.

Πληροφορίες

Τηλ: 6973 030453

Email: [email protected]

euzinshop

EY ZHN

 

euzinshop