Συμβολική δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην περιοχή «Πούντες» Πυθαγορείου κοντά στα αρχαία τείχη της πόλης, από εκατό άτομα, Τούρκους και Έλληνες, που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.
Συμμετείχαν μέλη του Kusadasi Lions Club (γονείς και παιδιά), παιδιά της μουσικής σχολής «Αρμονία» Σάμου, αλλά και το Σώμα του Ελληνικού Οδηγισμού Καρλοβασίων (ΣΕΟ ΤΤ Καρλοβασίων).

Με μεγάλη υπομονή αλλά και ευχαρίστηση, η υπεύθυνη δασοπόνος Γεωργία Ευαγγελοπούλου, αλλά και άνδρες της Δασικής Υπηρεσίας, εξηγούσαν στα παιδιά τι έπρεπε να κάνουν και τα βοηθούσαν στη φύτευση των δενδρυλλίων. Συνολικά φυτεύτηκαν πενήντα δενδρύλλια σαμιακής τραχείας πεύκης.

Επίσης στο σημείο βρέθηκαν και δύο πυροσβεστικά οχήματα από τα εθελοντικά κλιμάκια Βαθέος και Μυτιληνιών που πραγματοποίησαν το αρχικό πότισμα των δενδρυλλίων.

Εξάλλου το βράδυ του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου έδωσαν από κοινού συναυλία η παιδική χορωδία της μουσικής σχολής «Αρμονία» και το Kusadasi Lions Club. Επίσης συμμετείχαν τα μέλη της συμφωνικής ορχήστρας της όπερας Σμύρνης, καθηγητές της μουσικής Σχολής «Ritmic Ada» του Κουσάντασι και καθηγητές της μουσικής σχολής Αρμονία.