Επεισοδιακά ξεκίνησε χθες (14/09) η πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς στα Χανιά, όπου εκτυλίχθηκε ένα περιστατικό βίας με θύμα έναν καθηγητή.

Εισερχόμενος στον προαύλιο χώρο του σχολείου του ένας μαθητής, του ζητήθηκε από καθηγητή να φορέσει, όπως προβλέπουν οι υγειονομικοί κανόνες, τη μάσκα του. Ωστόσο, ο πατέρας του παιδιού μπήκε χωρίς άδεια στην αυλή και επιτέθηκε -καταρχήν φραστικά- στον καθηγητή και εν συνεχεία τον χτύπησε στο κεφάλι του.

Στη συνέχεια ο πατέρας του μαθητή που συνελήφθη από τις Αρχές, παραδέχθηκε την πράξη, ωστόσο -όπως ισχυρίστηκε- το παιδί του πιέστηκε αρκετά από τον εκπαιδευτικό για να φορέσει μάσκα εντός του σχολείου στα Χανιά. Μάλιστα, όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το παιδί φοβήθηκε. «Μου λέει δεν θέλω να ξαναπάω σχολείο. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά», παραδέχθηκε.

Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ του νομού Χανιών, Γιάννης Κυριακάκης, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και περιέγραψε το περιστατικό του ξυλοδαρμού του καθηγητή από τον οργισμένο γονιό.

Ο εκπαιδευτικός «δεν του απαγόρευσε ακριβώς (την είσοδο του μαθητή στο σχολείο). Καθηγητές στην είσοδο μοίραζαν μάσκες. Ο συνάδελφος ήταν 10-15 μέτρα πιο μέσα. Το παιδί πέρασε χωρίς να πάρει (μάσκα), ο συνάδελφος του έκανε μια παρατήρηση με ευγενικό τρόπο ότι πρέπει να φορέσει, το παιδί είπε “δεν θέλω”.

Τότε ενώ ο εκπαιδευτικός και το παιδί περπατούσαν στο προαύλιο, χωρίς να έχουν σωματική επαφή, πέρασε ο γονιός μέσα στο προαύλιο, τον τράβηξε από τον ώμο και τον κουτούλησε στο πρόσωπο. Στη συνέχεια πρέπει να τον κλώτσησε κιόλας, αλλά υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, να τα πουν αυτά στα δικαστήρια. Ήταν μια απρόκλητη επίθεση. Δεν υπήρξε διαξιφισμός μεταξύ τους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

Για το εάν υπήρχαν και άλλα παρατράγουδα κατά τη χθεσινή ημέρα, απάντησε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαμε πολλά. Και αν δεν είχαμε αυτό το ακραίο περιστατικό, μπορεί καν να μην συζητάγαμε καθόλου. Είναι πολύ άβολο. Είναι και παραπλανητικό από πλευράς κυβέρνησης, να στηρίζει όλα τα μέτρα της πάνω στη χρήση μάσκας».

Και πρόσθεσε: «Ένα καλοκαίρι ολόκληρο δεν έκανε τίποτα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Ούτε 15άρια τμήματα, ούτε τεστ έκανε σε καθηγητές και μαθητές, ούτε μέτρα όπως τα μονά θρανία».

TAGS