Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για τον 21χρονο Αφγανό με κορονοϊό το έσκασε από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Ένα τέτοιο περιστατικό δεν κάνει εντύπωση στην Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ και Αντιπρόεδρο του ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη και δίνει στο περιστατικό δύο ερμηνείες.

Αφενός ο άνδρας ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη και τη μεταφορά του σε δομή φιλοξενίας και αφετέρου δεν μπορούσε να δεχτεί κάτι το οποίο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Πρόκειται για μια ψυχολογική αντίδραση πολλών ανθρώπων στο άκουσμα των αποτελεσμάτων από το τεστ κορονοϊού.

Η κ. Παγώνη πιστεύει ότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση.

Όπως και να ‘χει, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση, μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος έχει έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο.

«Η αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων με αυτό το ρυθμό θα φέρει μεγαλύτερες δυσκολίες», τόνισε η κ. Παγώνη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Πότε θα είναι απαραίτητη η καθολική χρήση μάσκας

Για την καθολική χρήση μάσκας, υποστήριξε πως αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί διασποράς του κορονοϊού, τότε η γενικευμένη χρήση μάσκας θα γίνει απαραίτητη.

«Η μάσκα είναι πλέον είναι η ασφάλειά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε αυτούς που αρνούνται τη χρήση της, επισημαίνει πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ, είναι η ασφάλεια για τους ίδιους, τις οικογένειές του και το περιβάλλον τους».

Τέλος, υποστήριξε πως έχει αποδειχθεί ότι η χρήση μάσκας δεν εμποδίζει την αναπνοή και πως οι προσωπικές απόψεις του καθενός δεν είναι επιστημονικές.