Δύσκολη είναι η νύχτα που διανύουμε για την πυροσβεστική καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δύο μεγάλες πυρκαγιές σε Κεφαλονιά και Μυτιλήνη.

Ειδικά σε ότι αφορά τη Μυτιλήνη οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν τρία διαφορετικά μέτωπα. Τα δυο πρώτα είναι κοντά στη Βατούσα και την Άντισσα τα οποία ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα και το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι. Το τρίτο μέτωπο είναι πάνω από το προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας και συγκεκριμένα στον Άγιο Δημήτριο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

 

Βίντεο μέσα από το ΚΥΤ της Μόριας με την πυρκαγιά κυριολεκτικά να κατακαίει τα πάντα εντός του καταυλισμού και γύρω από αυτόν.

Πηγή βίντεο: Ioannis Kerimis

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, 8 September 2020

Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων επικαλείται ανακοίνωση της Ολλανδική ΜΚΟ «Movement on the Ground» η οποία αναφέρει ότι «οι φωτιές οφείλονται στη δυσφορία των μεταναστών απέναντι στην απόφαση για αυστηρό lockdown» μετά τα 35 κρούσματα κορονοϊού σε 2.000 άτομα! Στην περιοχή άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες.

Large fires in Moria!

As we speak disturbing news arrived from our team members on the ground. There are multiple fires…

Posted by Movement On The Ground on Tuesday, 8 September 2020

Σε ότι αφορά την Κεφαλονιά, η δασική πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Φαρακλάτα, κοντά στη Λαγκάδα. Και εκεί η κατάσταση είναι δύσκολη και οι πυροσβέστες δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι εθελοντές της ΕΟΔ Κεφαλονιάς με τρία οχήματα, καθώς και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργοστολίου.