Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αττικόν» διοργανώνουν τη Δευτέρα στις 9 το πρωί συγκέντρωση και παράσταση στη Διοίκηση του ιδρύματος μαζί με ασθενείς και φορείς της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού καθώς και την «απαξίωση», όπως αναφέρουν «των ασθενών στα ράντζα».

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι γιατροί στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Στέλνουν «τελεσίγραφο» στο υπουργείο Υγείας, ότι εάν δεν επιλυθεί το θέμα, τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν προγράμματα εξωτερικών εφημεριών στο Νοσοκομείο, θα κλείσουν τα τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας.

«Οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους για 22 μήνες», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.