Για την υποψηφιότητά του στο δήμο της Αθήνας μίλησε σήμερα το πρωί στη ΔΤ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ερωτηθείς για τη μάχη που δίνει με το Νικήτα Κακλαμάνη, είπε: «Θα ήμουν ανειλικρινής αν σας έλεγα ότι είναι ευχάριστο. Προφανώς είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο αντίξοος αγώνας, και προφανώς είναι και δυσάρεστος αγώνας, γιατί είναι τελείως διαφορετικό να βλέπεις ότι ένας χώρος στοιχισμένος και ενωμένος προχωράει μπροστά, και τελείως διαφορετικό όταν βλέπεις ότι πίσω σου υπάρχει μια προσπάθεια που δεν σε αφήνει να προχωρήσεις και να πετάξεις».

Για την απόφασή του να διεκδικήσει το δήμο της πρωτεύουσας, ανέφερε: «Με βασάνισε πάρα πολύ το ερώτημα αν πρέπει ή όχι να αποδεχτώ την πρόσκληση και πρόκληση αυτή. Και η απάντηση που έδωσα ήταν καταφατική για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί μέσα από τη διαδρομή μου στην κεντρική πολιτική σκηνή αποκόμισα μια σημαντική εμπειρία. Η εμπειρία αυτή μου δόθηκε γιατί ήρθα στην Αθήνα από μικρός και στην Αθήνα είχα πολλές ευκαιρίες και κατάφερα να κάμω μια καριέρα».

Υποστήριξε ακόμη ότι θεωρεί ότι είναι καιρός αυτή του η εμπειρία να επιστραφεί στην πόλη που του έδωσε τις ευκαιρίες.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πρόσθεσε ακόμη ότι έκανε μια διαδρομή στην κεντρική πολιτική σκηνή γιατί πιστεύει ότι μπορεί να ξεκινήσει ένα καινούργιο κεφάλαιο.

Πάντως, επανέλαβε ότι αν δεν πετύχει ως δήμαρχος θα παραιτηθεί συνολικά από την πολιτική. «Από την πρώτη στιγμή είπα ότι θα δώσω ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα ενεργειών έτσι ώστε να μπορούν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι να με ελέγχουν κάθε ημέρα», είπε σημειώνοντας: «Στόχος μου είναι να πετύχει και μπορώ να πετύχω. Γιατί έχω και τη γνώση και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να προχωρήσω με ρήξεις και τομές».

Υποστήριξε ότι δεν κάνει μεγαλεπήβολα οράματα και ούτε δίνει μεγάλες υποσχέσεις.

Σχολίασε όμως και τον Γιώργο Καμίνη, λέγοντας ότι: «Εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις μπροστά, πράγματι. Αλλά εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις μπροστά γιατί δεν είναι αθροισμένες οι δυνάμεις του χώρου μας». Και πρόσθεσε: «Αν δεν υπήρχε αυτή η διάσπαση στο εσωτερικό μας, προφανώς αυτή τη στιγμή η δική μου υποψηφιότητα θα ήταν πρώτη και θα ήταν μπροστά και θα είχε αποκτήσει μια πολύ μεγάλη δυναμική». Και συνέχισε την σκέψη του, λέγοντας: «Αθροίστε τις δυνάμεις και θα δείτε ότι θα ήμασταν πρώτοι και με διαφορά».

Αναφερόμενος στα προβλήματα της πρωτεύουσας, σημείωσε ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή στο παρεμπόριο. Μίλησε όμως και για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνοντας: «Δεν είναι δυνατόν κάθε δύο ημέρες να κλείνει το εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Αυτό το παραμύθι, το καλαμπούρι πρέπει να τελειώνει. Να βάλουμε κάποιους κανόνες. Δεν μπορούν 10 και 15 άτομα κάθε λίγο και λιγάκι να κρατούν την πόλη αιχμάλωτη και σε διαρκή ομηρία».