Ο Δημήτρης Καταλειφός γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα αλλά έχει καταγωγή από τη Σέριφο και τη Σμύρνη.

Ο ηθοποιός σπούδασε νομικά αλλά και στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη από την οποία αποφοίτησε το 1975.
Συνεργάστηκε με διάφορους θίασους και σκηνοθέτες ενώ αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της εταιρίας θεάτρου «Η Σκηνή» και του θεάτρου «Εμπρός» ( θεατρικός οργανισμός «Μορφές» ) στου Ψυρρή, το οποίο με τη λειτουργία του συνέβαλε στην αναμόρφωση της γύρω περιοχής. Και οι δύο αυτές ομάδες υπήρξαν από τους σημαντικότερους θεατρικούς πυρήνες της εποχής τους. Διαλύθηκαν τη δεκαετία του ’80 και το 2000 αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Καταλειφός, όμως, εκτός των υποκριτικών του ικανοτήτων που είναι αδιαμφισβήτητες, όπως λέει στο newsbeast.gr, σκηνοθετεί στο θέατρο από το 1998 ενώ διδάσκει χρόνια σε σχολές.

Οι εμφανίσεις που έχει κάνει στον κινηματογράφο είναι εξίσου σημαντικές και γι’ αυτό έχει τιμηθεί με το βραβείο του Α’ ανδρικού ρόλου στο «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» ενώ έχει διακριθεί αποσπώντας πολλά ακόμη βραβεία.

Ο Δημήτρης Καταλειφός πιστεύει ότι οι νέοι μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην υποκριτική αρκεί να έχουν την εναλλακτική να ασχοληθούν και με κάτι ακόμη σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, δεδομένων των δύσκολων καιρών. Υποστηρίζει ακόμη ότι πρέπει να κρατούν χαμηλό προφίλ και να προβάλλουν μόνο τη δουλειά τους και όχι την εικόνα τους.

Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει, ενημερώνεται και παρακολουθεί τα δρώμενα. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, όπως λένε άνθρωποι που τον ξέρουν. Και γι’ αυτό εύχεται να υπάρξουν καλύτερες στιγμές στον τόπο μας.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».