Η καλύτερη δυνατή εξέλιξη, σημειώθηκε στο «μέτωπο» του κορονοϊού σε Βοιωτία και Εύβοια, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Όλα τα τεστ που διεξήχθησαν σε Χαιρώνεια και Ορχομενό, επέστρεψαν αρνητικά, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα», ήταν ότι αρνητικοποιήθηκαν και οι δύο ασθενείς 72 και 65 ετών που είχαν διαγνωσθεί με κορoνοϊό την περασμένη Κυριακή.

Ευχάριστα όμως είναι τα νέα και της μικρής από τη Νέα Αρτάκη, που διαγνώσθηκε με κορoνοϊό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και διακομίστηκε στο Παίδων. Και η 11χρονη στο δεύτερο τεστ παρουσιάστηκε αρνητική, με αποτέλεσμα να σταματήσει και εδώ η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας από το περασμένο Σάββατο και μέχρι την Τρίτη, είχαν διεξαχθεί μαζί με τα επαναληπτικά στο υγειονομικό προσωπικό, περισσότερα από 130 τεστ προκειμένου να βεβαιωθούν για τη μη διασπορά του ιού στην Κοινότητα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σήμανε λήξη συναγερμού στις ανωτέρω περιοχές, χωρίς όμως να υπάρχει η πολυτέλεια του εφησυχασμού, καθώς φαίνεται ότι ο ιός καραδοκεί.

Ήδη ο Εθνικός Οργανισμός ενημέρωσε για νέο κρούσμα covid-19 σε άνδρα που έκανε το τεστ στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και φέρεται να είναι από την περιοχή της Δαύλειας.

Από τον ΕΟΔΥ δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο με την ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα.