Διαψεύδει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τη δημιουργία νέου hot spot στη Λέσβο

«Η προσωρινή Δομή Φιλοξενίας λειτουργεί αποκλειστικά για τον διαχωρισμό των νέων αφίξεων»


ΕΛΛΑΔΑ
17:30
14/07/2020
Διαψεύδει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τη δημιουργία νέου hot spot στη Λέσβο
1
loading

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που ήθελαν τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο προχώρησαν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «κανένα νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ούτε νέα Δομή Φιλοξενίας στην Λέσβο δεν "ιδρύεται" στον νέο Οργανισμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Στον νέο Οργανισμό αποτυπώνεται αποκλειστικά και μόνο η υφιστάμενη κατάσταση των ΚΥΤ και δομών της χώρας που υπάγονται στην αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Συγκεκριμένα το υπάρχον ΚΥΤ της Μόριας αναφέρεται ως "Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Μυτιλήνης στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου". Ενώ η προσωρινή δομή καραντίνας η οποία έχει ήδη χωροθετηθεί από τις 22 Μαΐου (ΦΕΚ Β' 1986) ως "Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Δυτικής Λέσβου στη θέση «ΚΑΣΤΕΛΙΑ», στον οικισμό Αργένου, στη Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας, του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου"».

«Η προσωρινή Δομή Φιλοξενίας», αναφέρουν οι πηγές του υπουργείου, «λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τον διαχωρισμό των νέων αφίξεων ως μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του Covid-19 στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και την τοπική κοινωνία της Λέσβου».

Τέλος, καταλήγουν οι ίδιες πάντα πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «στον Οργανισμό δεν αναφέρεται η δομή καραντίνας της δομής του Καρά Τεπέ ακριβώς επειδή η νομική και διοικητική του υπόσταση δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Εν συντομία

    Έτσι κάνουν πάντα. Διαρρέουν την είδηση και όταν υπάρχουν αντιδράσεις τη διαψεύδουν. Τα υπόλοιπα αναλαμβάνουν το βοθροκάναλο τα ΜΜΕ παπαγαλάκια και τα σάιτ τρολ της ΝΔ. Για να κάνουν το μαύρο... άσπρο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει