Μαγιορκίνης: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το lockdown σε νησί

Κάλεσμα στον κόσμο να ακολουθήσει και τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα


ΕΛΛΑΔΑ
10:03
30/06/2020
Μαγιορκίνης: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το lockdown σε νησί
2
loading

Στην πιθανότητα δεύτερου κύματος κορονοϊού και την ανησυχία εν μέσω του ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ δεν απέκλεισε να υπάρξει lockdown σε νησί, ωστόσο επισήμανε πως «το θεωρώ σχετικά απίθανο» και πως αυτό θα είναι ένα έσχατο μέτρο.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, επισήμανε ότι εάν σε κάποιο νησί υπάρξουν πολλά κρούσματα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην περίπτωση του Εχίνου στην Ξάνθη, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η καραντίνα. «Θα ξεκινήσουμε με ιχνηλάτηση, απομόνωση, θα γίνουν τεστ πιο εκτεταμένα σε έναν κύκλο ατόμων και εάν δούμε ότι η επιδημία σταματήσει, τότε σταματάμε εκεί πέρα».

Πάντως, «εάν ο κόσμος ακολουθήσει και τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θεωρώ σχετικά απίθανο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», σχολίασε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής επισήμανε πως «βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά λιγότερους θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι είτε μεταδίδεται μεταξύ των νέων, γιατί δεν προσέχουν πολύ, ή επειδή υπάρχει μεγάλη προστασία στους μεγάλους ανθρώπους», σχολίασε όσον αφορά την εικόνα του τελευταίου διαστήματος.

Όσον αφορά για το πότε αναμένεται ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού ο Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι εάν αυτό συμβεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, καθώς κάποιες χώρες βιώνουν ήδη ένα νέο κύμα του ιού», αλλά θα εξαρτηθεί πολύ από τα μέτρα προστασίας που θα έχουν ληφθεί στη χώρα μας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Θέλω να δω….

    ... καραντίνα σε νησί που είναι τίγκα στα μέσα Αυγούστου....
    ....θα γελάσει και η άμμος από τις παραλίες

  2. avatar Elxis

    Με τέτοιες δηλώσεις αναμένουμε τουρίστες;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει