Καταγγελίες πως βγάζουν τους νεκρούς στα μπαλκόνια γιατί δεν έχει χώρο στους νεκροθαλάμους!

Τραγικές καταστάσεις στο Βενιζέλειο νοσοκομείο...


ΕΛΛΑΔΑ
12:12
23/01/2014
Καταγγελίες πως βγάζουν τους νεκρούς στα μπαλκόνια γιατί δεν έχει χώρο στους νεκροθαλάμους!
1
loading

Μέχρι και στα μπαλκόνια είναι αναγκασμένοι οι μεταφορείς του Βενιζέλειου νοσοκομείου να έχουν τους νεκρούς, αφού δεν υπάρχει χώρος στους... προκάτ νεκροθαλάμους που έχουν στηθεί!

Μετά την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του νοσοκομείου, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν δύο κοντέινερ κοντά στην είσοδο Ιδρύματος, τα οποία μεταξύ άλλων θα λειτουργούσαν και ως νεκροθάλαμοι!

Όπως είχε επισημανθεί στις 5 Ιανουαρίου, δεν είναι λίγες οι φορές που για αρκετή ώρα οι νεκροί μένουν και εκτός των θαλάμων, μιας και ο χώρος είναι περιορισμένος και όταν οι υπεύθυνοι ασχολούνται εντός του κοντέινερ με έναν αποθανόντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπει δεύτερος μέσα!

Έτσι οι μεταφορείς, περιμένουν μαζί τα φορεία στα οποία έχουν τους νεκρούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που γίνεται μέσα για να μπορέσουν να μπουν και αυτοί.

Μια αναμονή που τις πιο πολλές φορές γίνεται έξω από τα κοντέινερ. Κάποιες φορές όμως είναι τέτοιος ο αριθμός των νεκρών που ορισμένους τους βγάζουν στα μπαλκόνια των κλινικών και δεν τους κατεβάζουν όλους κατευθείαν στο συγκεκριμένο χώρο, για να μην είναι στην... ουρά, κάτω από τα μπαλκόνια και δίπλα στην είσοδο!

«Έβγαλα το νεκρό στο μπαλκόνι»
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζελείου και μεταφορέας, Γιώργος Χονδροζουμάκης, μιλώντας στο CretePlus.gr επιβεβαίωσε την τραγικότητα της κατάστασης.

«Προχθές, έπρεπε να μεταφέρω έναν νεκρό από την κλινική στο νεκροθάλαμο. Όμως δεν υπήρχε καθόλου χώρος και αναγκαστικά, έβγαλα τον εκλιπόντα με το φορείο μπαλκόνι, για να κατέβω να βοηθήσω ώστε να αδειάσει γρηγορότερα ο χώρος. Ευτυχώς βέβαια που υπήρχαν συνοδοί του εκλιπόντος στους οποίους άφησα τη σορό. Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να καλέσω κάποιον συνάδελφο. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση, μια κατάσταση ασέβειας προς τους νεκρούς», αναφέρει ο κ. Χονδροζουμάκης.

Πηγή: creteplus.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Johnny Floxie

    Απολαύστε παγωμένη... αναπτυξη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει