Για προειλημμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα. «Γίνεται πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη», τόνισε, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε ότι: «Απεδείχθη από τις καταθέσεις ότι στον σύνδεσμο Χρυσή Αυγή ο Στάθης Μπούκουρας δεν έχει καμία κομματική θέση. Δεν είναι στέλεχος του κομματικού μηχανισμού και δεν υπήρξε μέλος αλλά ήταν συνεργαζόμενος».

Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες σε βάρος του εκτός της προσωπικής αντιπαράθεσης με τον δήμαρχο Κορίνθου. «Ο κ. Μπούκουρας διεκδίκησε και πήρε μεγάλο ποσοστό. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εναντίον του εκτός της αντιπαράθεσης με τον δήμαρχο», είπε. Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν μηνύσεις κατά του δημάρχου από τον κ. Μπούκουρα».

Αναφέρθηκε μάλιστα στο τι τον έκανε να αναλάβει την υπεράσπισή του, λέγοντας: «Όταν μου ανατέθηκε η υπόθεση, είπα στον πελάτη μου ότι εκ πεποιθήσεως δεν είμαι ναζιστής». Και πρόσθεσε: «Του είπα ότι εάν έχεις κάνει μία επίθεση, δεν μπορώ να δεχτώ την υπεράσπισή σου. Μελέτησα τη δικογραφία, βρήκα φιλανθρωπική δράση πέραν της βουλευτικής».

Ξεκαθάρισε πάντως, αναφερόμενους στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ότι: «Δε θα πάρω θέση για τους υπόλοιπους. Ως δικηγόρος είμαι συνεπής. Δεν λέει κανείς ότι δεν είμαι καλός δικηγόρος». Και τόνισε: «Δε θα κάνω πολιτικό λόγο. Είναι προειλημμένες αποφάσεις. Πρώτη φορά βλέπω στην δικαιοσύνη να εμπλέκεται η πολιτική. Δε θα πάρω θέση για τους υπόλοιπους. Υπάρχουν μέσα κατηγορούμενοι στη δικογραφία που δικαίως κατηγορούνται». Και τόνισε ότι κάποιοι θέλουν να κερδίσουν ψήφους από τις διώξεις που γίνονται στη Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό εμπλέκεται η πολιτική.