Σώθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του άνεργου δανειολήπτη από τη Σητεία χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου.

Όπως γράφει το cretalive, όπως αναφέρει η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης, ιστορική θωρείται η υπαρ.75/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας, όπου ρυθμίζει τα χρέη του πατέρα της οικογένειας ,με τον ορισμό «μηδενικών μηνιαίων καταβολών» και εξαιρεί από τον πλειστηριασμό , την κύρια κατοικία του, αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Αναλυτικότερα και επί του περιεχομένου της απόφασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για μια οικογένεια στην οποία και ο σύζυγος αλλά και η σύζυγος τυγχάνουν άνεργοι, έχουν δύο ενήλικες θυγατέρες , εκ των οποίων η μία εργάζεται ως καθαρίστρια με μηνιαίες απολαβές 150 ευρώ.

Άλλο εισόδημα δεν εισέρχεται στην οικογένεια παρά μόνο 1000 Ευρώ/ετησίως από επιδότηση ελαιόλαδου στο όνομα της συζύγου. Επίσης ο πατέρας έχει στην κυριότητα του ένα Ι.Χ χαμηλής εμπορικής αξίας, χωρίς ιδιαίτερου εμπορικού ενδιαφέροντος

Ο πατέρας ,είχε δανειστεί από μία Τράπεζα, για τρία στεγαστικά δάνεια ,συνολικής οφειλής 98.341 Ευρώ, τα οποία είναι εμπραγμάτως ασφαλισμένα, προσδοκώντας να τα πληρώσει εργαζόμενος.

Παρά τους ισχυρισμούς της πιστώτριας Τράπεζας περί αοριστίας, δόλου, περί ανειλικρινούς δήλωσης, το Ειρηνοδικείο Σητείας, από τα έγγραφα που παραδεκτά και νόμιμα προσκομίστηκαν και από την εκτίμηση των ενόρκων καταθέσεων αποφάσισε:

1) Να ρυθμίσει τα χρέη του άνεργου δανειολήπτη ορίζοντας μηδενικές καταβολές

2)Να εξαιρέσει την κύρια κατοικία του δανειολήπτη από την εκποίηση

3)Να ορίσει επαναπροσδιορισμό δίκης, μετά από δεκάμηνο, για επανεξέταση τυχόν διαφοροποίησης των εισοδημάτων του δανειολήπτη και ενδεχομένης βελτίωσης να οριστούν οι προβλεπόμενες καταβολές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.