Κάθε μέσο που διαθέτουν επιστρατεύουν οι αστυνομικοί στην Πάτρα ώστε να πείσουν τους πολίτες να μείνουν σπίτι. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το thebest.gr το απόγευμα της Πέμπτης άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν στο περιπολικό, πήραν μεγάφωνα και πήγαν στο Νότιο Πάρκο.

Φωνάζοντας από τα μεγάφωνα προσπαθούσαν να παρακινήσουν τους ανθρώπους που είχαν βγει για περίπατο να γυρίσουν σπίτι τους για να είναι πιο ασφαλείας.

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση εδώ και μέρες καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι, σε μία προσπάθεια να επιβραδυνθεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, πλέον ισχύει η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, με πρόστιμο για τους παραβάτες ύψους 1.000 ευρώ στον καθένα.

Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αυστηροποίηση των μέτρων για την αποφυγή των συναθροίσεων, η Αστυνομία στην Πάτρα βρίσκεται επί ποδός, ώστε να αποτρέψει τους πολίτες να συγκεντρώνονται σε ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις των αστυνομικών σε αυλές σχολείων, σε χώρους άθλησης, αλλά ακόμη και έξω από καφέ που λειτουργούν ως take away, όπου παρατηρείται συγκέντρωση ατόμων. Οι αστυνομικοί κάνουν συστάσεις και καλούν τους πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το Νότιο Πάρκο: