Στα αποτελέσματα των εξετάσεων του δείγματος DNA της Σάσκα Ρούσεβα και της σύγκρισης με αυτό της ανήλικης Μαρίας, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των ελληνικών και βουλγαρικών αρχών, στην προσπάθεια εντοπισμού των βιολογικών γονιών της ανήλικης που βρέθηκε προ ημερών σε καταυλισμό Ρομά, στα Φάρσαλα.

Η Σάσκα Ρούσεβα και ο σύζυγός της Αθανάς, οι οποίοι ζουν αρκετά χρόνια σε γειτονιά των Ρομά, στο Νικολάεβο και εξετάζεται αν όντως είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, εξακολουθούν να αποτελούν κεντρικά πρόσωπα στην ειδησιογραφία των ημερών, όχι μόνο στη Βουλγαρία, αλλά και διεθνώς.

Πάντως, εκ μέρους της, η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση της υποτιθέμενης μάνας της μικρής Μαρίας για ενδεχόμενη συμμετοχή σε εμπορία βρεφών.

Αυτό ανακοίνωσε η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία η Σάσκα Ρούσεβα κατηγορείται, βάσει του άρθρου 182Β του Ποινικού Κώδικα της Βουλγαρίας, ότι έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους, που γέννησε το 2009 στο εξωτερικό.