Το 2020 θα ολοκληρωθεί το «Εθνικό Κτηματολόγιο»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της «Κτηματολόγιο ΑΕ»


ΕΛΛΑΔΑ
15:33
12/10/2010
Το 2020 θα ολοκληρωθεί το «Εθνικό Κτηματολόγιο»
loading

Την εκτίμηση ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο της χώρας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, εξέφρασε ο πρόεδρος της «Κτηματολόγιο ΑΕ» Απόστολος Αρβανίτης, τονίζοντας παράλληλα ότι η ερχόμενη τριετία θα είναι πολύ κρίσιμη για την εξέλιξη του έργου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αρβανίτης, ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής σχετικά με την πορεία υλοποίησης του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι κρίσιμα, καθώς θα πρέπει να καταρτιστούν και να δρομολογηθούν τα επιχειρησιακά σχέδια και παράλληλα να αξιοποιηθούν τα νέα δεδομένα.

Ο πρόεδρος της «Κτηματολόγιο ΑΕ» έδωσε έμφαση στην εντατικοποίηση των προσπαθειών, σημειώνοντας ότι από δω και πέρα θα είναι ταχύτεροι οι ρυθμοί, καθώς οι περιοχές που θα κτηματογραφηθούν είναι στο μεγαλύτερο βαθμό τους αγροτικές, ενώ παράλληλα υπάρχει πλέον και η κατάλληλη εμπειρία και η τεχνογνωσία.

Τέλος, ο κ. Αρβανίτης ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος σχετικά με τον ορισμό του δάσους και αυτό είναι ένα θετικό βήμα για την κατάρτιση των δασικών χαρτών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει