Την εκτίμηση ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο της χώρας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, εξέφρασε ο πρόεδρος της «Κτηματολόγιο ΑΕ» Απόστολος Αρβανίτης, τονίζοντας παράλληλα ότι η ερχόμενη τριετία θα είναι πολύ κρίσιμη για την εξέλιξη του έργου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αρβανίτης, ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής σχετικά με την πορεία υλοποίησης του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι κρίσιμα, καθώς θα πρέπει να καταρτιστούν και να δρομολογηθούν τα επιχειρησιακά σχέδια και παράλληλα να αξιοποιηθούν τα νέα δεδομένα.

Ο πρόεδρος της «Κτηματολόγιο ΑΕ» έδωσε έμφαση στην εντατικοποίηση των προσπαθειών, σημειώνοντας ότι από δω και πέρα θα είναι ταχύτεροι οι ρυθμοί, καθώς οι περιοχές που θα κτηματογραφηθούν είναι στο μεγαλύτερο βαθμό τους αγροτικές, ενώ παράλληλα υπάρχει πλέον και η κατάλληλη εμπειρία και η τεχνογνωσία.

Τέλος, ο κ. Αρβανίτης ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος σχετικά με τον ορισμό του δάσους και αυτό είναι ένα θετικό βήμα για την κατάρτιση των δασικών χαρτών.