Συνάντηση είχαν πριν από λίγες μέρες οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ του Μεσολογγίου, με τον δήμαρχο της πόλης Πάνο Κατσουλη, ώστε να συζητήσουν το θέμα της σχεδιαζόμενης μεταφοράς της υπηρεσίας στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr προωθείται ρύθμιση για την ενοποίηση υποκαταστημάτων του ΟΑΕΕ και για την Αιτωλοακαρνανία προκρίνεται η δημιουργία ενός υποκαταστήματος στο Αγρίνιο ενώ αυτά του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου θα κλείσουν.

Αυτό προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και τους ασφαλισμένους. Το γραφείο του ΟΑΕΕ στο Μεσολόγγι εξυπηρετεί περίπου τρεις χιλιάδες επαγγελματίες και το κλείσιμο του θα προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Ναύπακτο.

Νεότερες στοιχεία που διέρρευσαν πριν μερικές μέρες έλεγαν πως αποφασίστηκε μόνο σε δυο περιοχές της χώρας να υπάρχουν πάνω από ένα καταστήματα και σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται η Αιτωλοακαρνανία.

Έτσι, ήδη έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες και ασκούνται πιέσεις προς την διοίκηση του ΟΑΕΕ και το υπουργείο Εργασίας, ώστε να αποτραπεί αυτός ο σχεδιασμός.