ΜΚΟ ζητούν βιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες

Ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση μια μακροπρόθεσμη στρατηγική


ΕΛΛΑΔΑ
23:56
18/09/2019
ΜΚΟ ζητούν βιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες
24
loading

Δώδεκα μη κυβερνητικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον υπερπληθυσμό των μεταναστών και προσφύγων στα νησιά και ζητούν από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές να μπει ένα τέλος «στο φαύλο κύκλο του υπερσυνωστισμού και των έκτακτων μέτρων», όπως επίσης και να προχωρήσουν σε βιώσιμες λύσεις για την υποδοχή και ένταξη των προσφύγων στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση μια μακροπρόθεσμη στρατηγική «που θα λαμβάνει υπόψη της τα πλεονεκτήματα της ένταξης των προσφύγων αλλά και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών υποδοχής».

Προσθέτουν επίσης, ότι απαιτείται ένα συνεκτικό πλάνο για την εξασφάλιση επαρκών υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, την ενίσχυση της απαιτούμενης τεχνογνωσίας και τη συνεργασία με τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να εφαρμόσουν έμπρακτα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό καταμερισμού της ευθύνης.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι οργανώσεις ActionAid Hellas, ASB, Danish Refugee Council), Defense for Children International Greece, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Διοτίμα, Έλιξ, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, International Rescue Committee (IRC), Solidarity Now και Terre des hommes Hellas.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

24
σχόλια
 1. avatar Ελένη Καραβασίλη

  Υπάρχει αναρτημένη στο κοινωνικό μέσο facebook πληροφορία η οποία αναφέρει ρητά και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Σ.τ.Ε. το έτος 2015 που ορίζει πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας καθώς όλοι έρχονται από ασφαλή χώρα σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε. και έτσι άπαντες είναι λαθρομετανάστες, ούτε καν μετανάστες, διότι εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της Ελλάδος.

  https://ilornote.blogspot.com/

  Παρακαλώ κοινοποιείστε το παρών μήνυμα.

  Ευχαριστώ!!!

 2. avatar Πτολεμαίος.

  Διώξτε τις μκο που πλουτίζουν από το εμπόριο ανθρώπων και θα σταματήσει αμέσως η λαθρομεταναστευση και η εκμετάλλευση αθώων και αδυναμων ανθρώπων. Η πηγή του κακού είναι οι μκο και φυσικά ανήκουν όλες σε ψευτοαριστερους εμπόρους ανθρώπινου πόνου.

 3. avatar Ρακουν

  Κανονικό εμπόριο ΦΕΡΤΕ μας ΑΠΛΥΤΟΥΣ , βάλτε τους όπου ΝΑΝΕ, να σας φέρουμε ΚΙΑΛΛΟΥΣ. Εν ολίγοις

 4. avatar Γεροτσολιας

  Χωρις τους προσφυγες δεν θα ειχαμε ΜΚΟ να κονομανε και χωρις ΜΚΟ δεν θα ειχαμε τοσους πολλους προσφυγες να μας .......... διαλεχτε! Γεροτσολιας

  1. avatar Ελένη Καραβασίλη

   Υπάρχει αναρτημένη στο κοινωνικό μέσο facebook πληροφορία η οποία αναφέρει ρητά και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Σ.τ.Ε. το έτος 2015 που ορίζει πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας καθώς όλοι έρχονται από ασφαλή χώρα σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε. και έτσι άπαντες είναι λαθρομετανάστες, ούτε καν μετανάστες, διότι εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της Ελλάδος.

 5. avatar noway..

  οι ΜΚΟ αν ήθελαν να κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους, θα έπρεπε να πάνε στις χώρες που έχουν το πρόβλημα πριν φυγουν οι άνθρωποι από εκεί. Να τους περιθάλψουν , να φτιάξουν δομές εκεί και να ζητήσουν τη βοήθεια της Ευρώπης και όλου του ανεπτυγμένου κόσμου. Αλλά βλέπετε αν πήγαιναν εκεί, δεν θα έτρωγαν με δέκα μασέλες και δεν θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα εκείνων που τους θέλουν σώνει και καλά στην Ευρώπη.

 6. avatar φωφω

  Καλημέρα πέρα ως πέρα. Τα προβλήματα είναι για τούς ανθρώπους ,όσο πας να τα λύσεις συνειδητοποιείς ότι οι άλλοι σε αποδυναμώνουν και εσύ στην τελική χαλάς την ζαχαρένια σου. Έτσι εκείνοι πού έχουν τα γενεια ας έχουν και τα χτένια.

 7. avatar ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΕΡΑ ΤΑΣΙΑ

  ''ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ''
  ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ΚΕΡΑ ΤΑΣΙΑ;;;;;;;;;;;
  ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ'' ΛΙΑΖΟΜΤΑΙ''

  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΜΑΤΕ.
  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ..
  ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΔΙΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΟΤΑΝ ΕΒΛΑΠΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.
  ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ.. ΠΙΑ

 8. avatar ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΚΟ

  ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

 9. avatar Τ”ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”

  Ε Ξ Ω ΟΙ ΜΚΟ !!!!
  Ε Ξ Ω ΟΙ ΜΚΟ !!!!!!!!!!!!!!!!
  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. avatar (2) προτάσεις

  1) Να τους στείλετε στην Σαουδική Αραβία, στο Κατάρ, στα Εμιράτα, στο Ιράν που είναι πλούσιες χώρες και ομόθρησκες.
  2) Α Μ Ε Σ Η απέλαση από εκεί που ήρθαν - είναι η πρώτη χώρα υποδοχής - και να τελειώσουν οι αρνήσεις των τουρκαγάδων να δέχονται τις διεθνείς υποχρεώσεις τους.

 11. avatar γιατί μόνο οι ΜΚΟ?

  Δεν έχουν λόγο και οι συνεργάτες ...ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ?

 12. avatar όσκαρ μαν

  αφού τους έφεραν εδώ, ζητούν βιώσιμη λύση.

 13. avatar Έξω από την Ελλάδα!

  Οι ΜΚΟ είναι καρκίνος! Όσες χώρες τις πέταξαν έξω σώθηκαν! Η Ελλάδα με τους αναρχοάπλυτους τις χαϊδεύει! Τώρα Απού βγάζουν το πραγματικό τους πρόσωπο,τώρα θα δείτε τι ωραία θα οργανώσουν τον στρατό λαθρομεταναστών ενάντια στους Έλληνες... Ξυπνήστε!

 14. avatar φωφω

  Υπάρχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις για να εκθέσουν σε κάθε κυβέρνηση,να υποστηρίξουν τους έλληνες,,για να θέσουν τα προβλήματα τους,τον τωρινό τρόπο διαβίωσης τους; Επειδή από ότι καταλαβαίνουμε η λέξη έλληνας καλύφτηκε με μαύρο μελάνι σαν να μην υπάρχει.

 15. avatar Έλεος πιά!

  Μα υποτίθεται πως οι ΜΚΟ ιδρύονται και χρηματοδοτούνται για να προσφέρουν λύσεις, όχι να ζητούν από τους άλλους να τους λύσουν και τα προβλήματα που οι ίδιοι προκαλούν! Αφού ανέλαβαν την προστασία των λαθρομεταναστών, ας τους φιλοξενήσουν και ας τους εξυπηρετήσουν στα σπίτια τους.

 16. avatar ΜΚΟ

  MKO που βρέθηκαν τα έμμισθα [...] να υπερασπίζονται λαθρομετανάστες.
  Μία είναι η λύση στην Ευρωπαική υποκρισία.
  Οι΄δικαιούχοι πολιτικού ασυλου να μοιράζονται στις Ευρωπαικές χώρες,οι λοιποί λαθρο
  να επιστρέφουν στις χώρες τους.
  Τα υπόλοιπα είναι ακαδημαικές φιλοσοφίες.

  1. avatar βρε

   Σχέδιο εξόντωσης του ελληνισμού απο τη νέα τάξη ειναι, και αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας

 17. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

  Η μοναδικη βιωσιμη λυση για τους πρόσφυγες ειναι η απελαση, αλλα δυστυχως ολοι στην Ευρωπη εχουν καταπιεί το χάπι του ανθρωπισμου.

 18. avatar Στα Αρ…..

  Οι ΜΚΟ καΙ οι λαθρο !

 19. avatar Το μουνί της μάνας σας κοπρόσκυλα

  Πάρτε τους στη χώρα σας.Εδώ εμάς δεν μπορεί να θρέψει αυτή η χώρα, να δωσουμε και στους δηθεν πρόσφυ-γες. Δηλαδή έπειδή αυτοί καταστρά-φηκαν και δεν έκαναν τιποτα για να το αποφύγουν, επειδή θέλουν με τσαμπουκά να μας πάρουν τις ζωές, εμείς πρέπει να τους τις δώσουμε; Δεν σφάξανε.

 20. avatar Απόδημος

  Φυλακή στις ΜΚΟ και στους λαθρομετανάστες εισβολείς που κατάντησαν την πατρίδα μας Ελλαδιστάν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει