Αποφασισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας για το θέμα του hot spot στο στρατόπεδο που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής, στον Καραβόμυλο.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Το μεσημέρι της Παρασκευής (13/09) κατέβηκαν με μαύρες σημαίες στον δρόμο και έκλεισαν συμβολικά την παλαιά εθνική οδό στον κόμβο του λιμανιού της Στυλίδας.

«Δεν είμαστε αρνητικοί στο να φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες, στους κατάλληλους χώρους, με τις κατάλληλες υποδομές», είπε η δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου.

Και πρόσθεσε: «Είναι λάθος αυτή η απόφαση. Δεν μπορεί ένα χωριό το οποίο έχει χαρακτηριστεί τουριστικό, να χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής προσφύγων. Δεν μπορεί ένα στρατόπεδο που έχει τόσο πολλά ζητήματα (;), όσες διαβεβαιώσεις και να παίρνουμε από τον υπουργό, να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια κουλτούρα με εμάς και δεν αντιδρούν κατά τον ίδιο τρόπο».

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι λάθος επιλογή. Είμαι εδώ και η αντιπολίτευση, για να συζητήσουμε άλλες λύσεις, εφόσον θέλει η ηγεσία του υπουργείο. Να συζητήσουμε, όχι όμως αυθαίρετες αποφάσεις αυτής της μορφής, όπως αυτήν που μας επέβαλαν για το στρατόπεδο», επισήμανε καταληκτικά.

Δείτε τι είπαν στο βίντεο που ακολουθεί:

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση: