Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας»

Ξεπέρασαν τις 126.000 οι αιτήσεις συμμετοχής


ΕΛΛΑΔΑ
16:53
22/05/2013
Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας»
5
loading

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση της πρώτης, κεντρικής παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τη δράση «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» ανήλθαν σε 126.520.

Στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για την «Επιταγή Εισόδου» μόλις 24 ώρες μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων.

Το πρόγραμμα απευθύνονταν σε 35.000 άνεργους νέους και αφορούσε, τόσο σε θεωρητική κατάρτιση, όσο και σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων, έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος, εξασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο, τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης:

«Προσδοκία του υπουργείου, είναι το Πρόγραμμα Επιταγής Εισόδου στην Αγορά Εργασίας να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα εισόδου στην αγορά εργασίας για 35.000 νέους και να δώσει πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης.

Πετύχαμε μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, να τονώσουμε το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση μίας ευκαιρίας απασχόλησης βάση των προσωπικών τους επιλογών.

Με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (voucher) βάζουμε τέλος σε παλαιότερες πρακτικές «προσέλκυσης» των ανέργων με πελατειακό τρόπο. Μέσω του πληροφοριακού συστήματος που διέτρεξε όλη τη δράση, από την ανακοίνωση της πρόσκλησης, έως τις αιτήσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, κατορθώσαμε να χτίσουμε ένα καινοτόμο, αυτοματοποιημένο και αντικειμενικό σύστημα επιλογής ωφελουμένων».

Επίσης η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Άννα Δαλλαπόρτα επισήμανε:

«Πετύχαμε με τη δράση αυτή, να μειώσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που μέχρι σήμερα απαιτούνταν για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και να μειώσουμε τον χρόνο υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, καθώς και την αξιολόγησή τους, με συνέπεια την άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων.

Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276.

Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης έφτασε τις 50.244.

Διαπιστώνεται ότι στην Περιφέρεια Αττικής υπεβλήθησαν οι περισσότερες αιτήσεις, ακολουθούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar proview89

  Μετά λύπης μου διαπίστωσα αυτο ακριβως που αναφερεις, ειναι δυνατον να επιλεγούν με βάση τη σειρά που έκανε κάποιος την αιτηση; επιλέγονται δηλαδη αυτοι που προλαβαν μεχρι να συμπληρωθει ο αριθμος και οι υπόλοιποι που μπορει να εχουν περισσότερα μορια μένουν εκτός προγράμματος. Μας κοροϊδεύουν ασύστολα, σα δε ντρέπονται λίγο

 2. avatar Kostas Tzavelas

  Οι άνθρωποι είναι απατεώνες και ψεύτες... Εαν δείτε τα αποτελέσματα δεν έχει επιλεγεί ούτε ένας σε ολόκληρη την Ελλάδα,ο οποίος να έχει κάνει αίτηση μετά της 10/5/2013, ενω η υποβολή των αιτήσεων έληγε στης 20/5... Μας εμπαίζετε για 400ευρώ, Ντροπή σας!

 3. avatar zetaki

  εγώ δεν μπορώ να δω τα αποτελεσματα.μπορει καποιος να με βοηθησει????

 4. avatar roulini

  ... και οι υπόλοιποι... τι θα κάνουμε... ξαφνικά όλες οι αγγελίες γέμισαν με "...εώς 29 ετών"....

  1. avatar manos2000

   Μυριστήκανε τσάμπα εργατικά χέρια (επιδοτούμενα) και βγήκανε στη γύρα όλοι οι πονηροί... Συνήθως είναι μέχρι 25 το όριο... Ολοι οι άλλοι στο club Zaloggo για ξέφρενο χορό...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει