Το παρεμπόριο στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης

Απομιμήσεις θα κατάσχονται και θα σφραγίζονται


ΕΛΛΑΔΑ
17:03
10/05/2013
Το παρεμπόριο στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης
2
loading

Ρυθμίσεις για το παρεμπόριο, τις λαϊκές αγορές και την ενίσχυση της διαφάνειας στην εταιρική διακυβέρνηση προβλέπουν τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα στο νομοσχέδιο για το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων».

Με τις διατάξεις αυτές, μεταξύ άλλων:

- Ενισχύονται οι ρυθμίσεις του νόμου 2190 που επιβάλουν στα μέλη ΔΣ Ανωνύμων Εταιριών να ενημερώνουν για τυχόν σύγκρουση συμφερόντων τους με αυτά της εταιρείας όπως επίσης, για τις εισηγμένες εταιρίες, οι διατάξεις που απαγορεύουν υπό προϋποθέσεις τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ της εταιρίας και μελών του ΔΣ, συγγενών τους κλπ.

- Επιτρέπεται η πώληση τυροκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης και έχουν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την επισήμανση και εφόσον, επίσης, κατά τη μεταφορά και πώληση τηρούνται οι απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΚ) 852/2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

- Προβλέπεται ότι προϊόντα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι αποτελούν απομιμήσεις θα κατάσχονται, θα σφραγίζονται και θα φυλάσσονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη τους, εφόσον αυτός αντιτίθεται στην άμεση καταστροφή τους και μέχρι να εκδοθεί πόρισμα περί της παραβίασης ή μη των δικαιωμάτων του διανοητικής ιδιοκτησίας.

- Ρυθμίζονται θέματα για τη λειτουργία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, κ.α.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar gemello

    Στις λαικες αγορες που πουλανε καθε μερα κινεζικα ρουχα και αλλα πολλα χωρις τιμολογια αγορασμενα...αυτο δεν ειναι παραεμποριο?Καντε επιτελους κατι!

    1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

      οντως τραγικη η κατασταση και τεραστια η απωλεια εσοδων για το δημοσιο. Παλαιοτερα προ μνημονιου ειχε υπολογιστει σε 2 Δις ετησιως. δε ξερω τα νεα νουμερα αλλα πολυ πιθανο να ειναι πολυ υψηλοτερα γιατι πλεον εκατομυρια ελληνες ντυνονται απο τη λαικη απο τα κινεζικα κτλπ (συμπεριλαμβανομενου και εμου ). Αντι να κοιτανε πως θα απολυουν κοσμακη και θα μειωνουν μισθους για να κανουν τα χατηρια των νεοφιλελευθερων γερακιων της τροικα και του εγχωριου κεφαλαιου, θα μπορουσαν να βρουν εσοδα απο αλλες πηγες. Αλλα δε θελουν ή δε μπορουν ή συνδιασμος και των δυο... Δεν εχουν γαζες τα νοσοκομεια δηλαδη ελεος. 50% αν χτυπαγαν το παραεμποριο θα ειχε λυθει ας πουμε αυτο το προβλημα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει