Εύσημα Δούρου στον Ευαγγελισμό για την πρωτιά στην ανακύκλωση χαρτιού

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Αττικής


ΕΛΛΑΔΑ
18:09
26/08/2019
Εύσημα Δούρου στον Ευαγγελισμό για την πρωτιά στην ανακύκλωση χαρτιού
5
loading

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αναδείχθηκε πρώτο μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού του ΕΔΣΝΑ, το προσωπικό του οποίου για τη συνολική συμβολή, στην προώθηση και υλοποίηση του νέου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, συνεχάρη η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο «Ευαγγελισμός» είναι η «πρώτη υγειονομική μονάδα που μπήκε στο πρόγραμμα "Έλα στον κύκλο μας"» τον Μάιο του 2017», επισημαίνει η περιφερειάρχης και μόνο το 2018, συγκέντρωσε 37.350 κιλά χαρτιού - χαρτονιού, από την πώληση του οποίου εξασφαλίζεται η «τύπωση βιβλίων για συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης».

Στην επιστολή της η Ρ. Δούρου χαρακτηρίζει «άριστη» τη συνεργασία του νοσοκομείου με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ, καθώς αυτή συνεχίστηκε και στον τομέα της ευαισθητοποίησης για τη σωστή διαχείριση αποβλήτων που παράγονται από τις νοσοκομειακές μονάδες, με τη συνδιοργάνωση ημερίδας για τις "Νέες προοπτικές στη Διαχείριση Αστικών και Υγειονομικών Αποβλήτων"».

Επίσης, συγχαίρει διοίκηση και εργαζόμενους γιατί, αντιλαμβάνονται όπως σημειώνει «καλύτερα από τον καθένα την κρισιμότητα του κρίκου που συνδέει το θέμα της υγείας με το περιβάλλον: πρόκειται για δύο τομείς που βρίσκονται σε σχέση αλληλεπίδρασης». Διαβεβαιώνει πως η παράταξη, "Δύναμη Ζωής" θα είναι σταθερή αρωγός «σε μια προσπάθεια που έχει να κάνει με τη ζωή, το περιβάλλον και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας».

Εξάλλου, κλείνει, η περιφερειάρχης, «η στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων αποτέλεσε σοβαρή προτεραιότητα της θητείας της "Δύναμης Ζωής", υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στήριξε τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής με 40 εκατομμύρια για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, με 20 εκατομμύρια τα στρατιωτικά νοσοκομεία και με 22.3 εκατομμύρια τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Πολύ καλό

  Πείτε μας τώρα ποσό χαρτί καταναλώνει ο Ευάγγελισμος σε καρτέλες ασθενών,εργαστηριακών ,παραστατικά,φακέλους,σάκους κλπ κλπ που γεμίζουν χώρους μεγαλύτερους απο το νοσοκομείο και ταλαιπωρούν γιατρούς,ασθενεί,προσωπικό,συγγενείς κλπ κλπ εις τον αιώνα τον άπαντα...ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ??

  1. avatar Giorgis

   Είμαι υπέρ της ψηφιακής επανάστασης καθώς εργάζομαι σε υπολογιστές τα τελευταία 30 χρόνια. Όμως μην υποτιμάς το χαρτί. Δεν μπορείς να αποφύγεις εντελώς τις εκτυπώσεις. Είναι η εφεδρεία όταν δεν λειτουργεί τίποτα. Άσε που η ενέργεια που καταναλώνουν οι servers είναι μεγαλύτερη από αυτή που καταναλώνουν οι printers ακόμη και συνυπολογίζοντας και το ισοδύναμο του χαρτιού. Το ρητό "τα γραπτά μένουν", έστω κι εκτυπωμένα, ισχύει ακόμη. Επίσης, η ανακύκλωση δεν αφορά τόσο τα αρχεία που φυλάσσονται αλλά χάρτινες συσκευασίες κλπ.

   1. avatar ΕΓΩ ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΩ ΤΙΠΟΤΑ

    Ρωτήστε όμως και τους Εσθονούς...

 2. avatar txc

  δούρου...πούλα-φύγε!!

 3. avatar Sotiris

  Επιφανών και εξεχόντων ανδρών και γυναικών, τιμούν τα συγχαρητήρια !
  Ε' να και η ντροπή του Ευαγγελισμού !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει