Σε 24ωρη απεργία αύριο η ΠΝΟ, δεμένα τα πλοία

Ανοιχτή σύγκρουση της Ομοσπονδίας με τους ακτοπλόους για τη συλλογική σύμβαση


ΕΛΛΑΔΑ
9:39
02/07/2019
Σε 24ωρη απεργία αύριο η ΠΝΟ, δεμένα τα πλοία
loading

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, μετά τη νέα πρόταση των ακτοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.

Η ΠΝΟ καταλογίζει τακτική κωλυσιεργίας στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την καλεί να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στους Έλληνες ναυτεργάτες.

Η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει