Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας, ο προσωπικός μας χώρος που μας κάνει να αισθανόμαστε ασφάλεια και θαλπωρή.

Είναι κι ένας χώρος ωστόσο που πολλοί ξεχνάμε να προστατεύσουμε. Αρκετές φορές, η προσπάθεια για εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθη που θα μας κοστίσουν πολύ πιο ακριβά. Αυτό ισχύει και για την ασφάλιση της κατοικίας.

Με τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα να παρουσιάζονται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, η προστασία του σπιτιού γίνεται ολοένα και πιο επιβεβλημένη.

Οι βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες αποτελούν ίσως μία από τις συνηθέστερες αιτίες που προκαλούν ζημιές στο σπίτι μας, με τα καιρικά αυτά φαινόμενα να μην περιορίζονται μόνο τους χειμερινούς μήνες.

Παράλληλα, οι πυρκαγιές και η έντονη σεισμική δραστηριότητα αυξάνει τους κινδύνους που καραδοκούν για την περιουσία μας.

Γιατί είναι όμως σημαντικό να ασφαλιστεί μια κατοικία στην Ελλάδα;

Ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά σε δασική ή αγροτική περιοχή είναι πιθανό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να εκτεθεί σε μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Βέβαια η πιθανότητα αυτή αυξάνεται όταν υπάρχει αυξημένη βλάστηση ή ξερή βλάστηση… Και φυσικά η απροσεξία είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλο κίνδυνο σε γειτονικές – κατοικημένες περιοχές.

Για να αισθανόμαστε επομένως ασφαλείς είναι απαραίτητο να λάβουμε, πέρα από την ασφάλιση τα απαραίτητα μέτρα προστασίας:

  • Κλαδεύουμε τα δέντρα που βρίσκονται δίπλα στο σπίτι, έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με την κατοικία μας
  • Μαζεύουμε τα ξερά φύλλα
  • Δημιουργούμε αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι
  • Χρησιμοποιούμε για την κατασκευή του σπιτιού δομικά υλικά που δεν είναι εύφλεκτα
  • Αποθηκεύουμε σε εσωτερικό χώρο καυσόξυλα και άλλου είδους υλικά, τα οποία πιθανό να αναζωπυρώσουν μία επικείμενη φωτιά
  • Προμηθευόμαστε στο σπίτι πυροσβεστήρες
  • Βγάζουμε τους φορτιστές από την πρίζα
  • Επιδιορθώνουμε συσκευές που δημιουργούν πρόβλημα στο σπίτι

Η χώρα μας ακόμη, είναι μία σεισμογενής περιοχή, τόσο με καθημερινές μικρές δονήσεις, όσο και με έντονες (κατά μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα).

Οι επιπτώσεις ενός σεισμού είναι συνήθως καταστροφικές και δυσβάσταχτες για οποιονδήποτε ιδιοκτήτη κατοικίας.

Παρά το γεγονός της αύξησης των φαινομένων φυσικών καταστροφών, τα ποσοστά ασφάλισης έναντι αυτών των κινδύνων παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα, αν έχουμε στεγαστικό δάνειο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι υποχρεωτικό να ασφαλίσουμε την κατοικία μας, σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, για τις καλύψεις του σεισμού και του πυρός.

Κάθε τράπεζα με τη σύναψη του δανείου ασφαλίζει παράλληλα την κατοικία. Έτσι, ο δανειολήπτης  πολλές φορές ασφαλίζει την κατοικία του, χωρίς να εξετάσει άλλες εναλλακτικές, πληρώνοντας πολύ περισσότερα χρήματα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι σύμφωνα με την Εγκύκλιο 462 της Τράπεζας της Ελλάδος, κάθε τράπεζα οφείλει να κάνει δεκτό οποιοδήποτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας που περιλαμβάνει τις καλύψεις που απαιτούνται από τη δανειακή σύμβαση.

Από τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνουμε ότι το σπίτι μας είναι η περιουσία μας και η προστασία της είναι δική μας ευθύνη.

Το ζητούμενο είναι να μάθουμε πώς μπορούμε να οδηγηθούμε με ασφάλεια στον καταλληλότερο τρόπο ασφάλισης, σύμφωνα με τις ανάγκες της δικής μας κατοικίας.

Γιατί να επιλέξουμε τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime;

  • Στην Anytime, η ασφάλιση της κατοικίας είναι direct, δηλαδή γίνεται απευθείας από την εταιρία
  • Όλα τα προγράμματα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής
  • Η διαδικασία ασφάλισης είναι πιο απλή από ποτέ το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μπούμε στο site της Anytime
  • Η ασφάλιση κατοικίας έχουν ξεκάθαρους και διάφανους όρους, γραμμένους κατανοητά, χωρίς ψιλά γράμματα
  • Περιλαμβάνουν όλες τις καλύψεις που απαιτούνται από τις τράπεζες, όπως σεισμό, πυρκαγιά, κ.λπ., και διασφαλίζουν την κατοικία σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστατικών
  • Με 20% έκπτωση σίγουρα μας συμφέρει ακόμα και σε περίπτωση στεγαστικού δανείου

Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο

Η Anytime, αντιλαμβανόμενη της ανάγκες μας, προσφέρει τα προγράμματα Anytime Home, που είναι ιδανικά για την περίπτωση που υπάρχει στεγαστικό δάνειο, καθώς έτσι μπορούμε να γλιτώσουμε  χρήματα από την ασφάλιση κατοικίας.

Η Anytime προσφέρει 3 προγράμματα ασφάλισης κατοικίας:

  • Economic: Το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια. Καλύπτει το κτίριο της κατοικίας και απευθύνεται σε εσάς που έχετε στεγαστικό δάνειο. Είναι το βασικό πακέτο που απαιτούν οι τράπεζες.
  • Value: Το πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια. Καλύπτει το κτίριο της κατοικίας και απευθύνετε σε εσάς που έχετε στεγαστικό δάνειο αλλά η τράπεζα απαιτεί επιπλέον καλύψεις ( διαρροή/ θραύση σωληνώσεων, καιρικά φαινόμενα, κ.α.).
  • Premium: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για κάθε κίνδυνο. Καλύπτει το κτίριο και το περιεχόμενο της κατοικίας & απευθύνεται σε εσάς που θέλετε να ασφαλίσετε το σπίτι σας από κάθε κίνδυνο.

Σε περίπτωση που δε θέλουμε να ασφαλίσουμε όλο το σπίτι αλλά μόνο το περιεχόμενό του, η Anytime είναι πάλι στο πλευρό μας, προσφέροντας το πρόγραμμα content που είναι ιδανικό μόνο για την ασφάλιση του περιεχομένου της κατοικίας μας.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς για την περιουσία μας από συνήθεις κινδύνους, μεταξύ αυτών και η πυρκαγιά.

Πώς μπορούμε να ασφαλίσουμε το σπίτι μας εύκολα και οικονομικά;

Ποτέ η ασφάλιση δεν ήταν τόσο απλή!

Με σύντομες και απλές διαδικασίες, μπορούμε να ασφαλίσουμε την κατοικία μας σε λιγότερο από 5 λεπτά:

Online:

  • Υπολογίζουμε τα ασφάλιστρά σας.
  • Αγοράζουμε το συμβόλαιό μας online με πιστωτική κάρτα και την ίδια στιγμή θα λάβουμε το συμβόλαιο στο e-mail μας.
  • Εκτυπώνουμε το συμβόλαιό μας απευθείας, από το σπίτι ή από το γραφείο.

Τηλεφωνικά:

  • Καλούμε μας καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, στο 210 94 60000 ή 801 11 30000.
  • Mε τη βοήθεια του εκπροσώπου της Anytime, υπολογίζουμε τα ασφάλιστρά μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία αγοράς με πιστωτική κάρτα ή μετρητά.
  • Το συμβόλαιο θα μας σταλεί με courier στη διεύθυνση που επιθυμούμε, χωρίς καμία δική μας οικονομική επιβάρυνση.