Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά βαθμιαία στα βόρεια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα, αναμένονται σήμερα, Πρωτομαγιά. Παράλληλα, σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια μετά το μεσημέρι.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και αργά το απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 2 με 4 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη 02-05-2019

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.