Την ένταξη των πρατηρίων καυσίμων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ για πρώτη φορά, ανακοίνωσε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων κάνοντας λόγο για δικαίωση των προσπαθειών που προηγήθηκαν.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, σύμφωνα με έγγραφες διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που αναρτήθηκαν σήμερα στην «Διαύγεια», οι επαγγελματίες πρατηριούχοι αποκτούν το δικαίωμα υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεών τους και την υλοποίηση επενδύσεων, μέσω του προγράμματος «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό  Πρακτορείο ειδήσεων.

«Η θετική αυτή εξέλιξη για όλον τον κλάδο επιτεύχθηκε με επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την Π.Ο.Π.Ε.Κ. με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Ασμάτογλου και τον πρόεδρο της ΕΝΒΕΘ κ. Θέμη Κιουρτζή. Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον υφυπουργό Ευστ. Γιαννακίδη για την κατανόηση και αποδοχή του αιτήματος, καθώς και τους βουλευτές κυρία Χαρά Καφαντάρη και κ. Ιωάννη Αμανατίδη, για την υποστήριξη τους», τονίζει η ΠΟΠΕΚ.