Το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, η είσοδος του οποίου χθες είχε μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη, δυσκολεύοντας την μετακίνηση γονέων και μαθητών.

«Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς, οι οποίοι βλέπουν τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα μέσα στις λυόμενες αίθουσες για πέμπτη συνεχή χρονιά και τώρα με τις έντονες βροχοπτώσεις προσπαθούν να τα μεταφέρουν με ασφάλεια από και προς το σχολείο.

Χθες, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο και όλο το τμήμα μπροστά από την είσοδό του, είχαν μετατραπεί σε μία μεγάλη λίμνη, δυσκολεύοντας τους μαθητές όταν επεχείρησαν να μπουν ή να βγουν από το σχολείο τους. Μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν και οι γονείς.

Κανείς δεν μπορούσε να απομακρύνει το συσσωρευμένο νερό και με δεδομένο ότι η βροχόπτωση ήταν έντονη, λίμνασαν ακριβώς έξω από το σχολείο και το 4ο δημοτικό μετατράπηκε σε… λίμνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες μία μητέρα πήγε στο σχολείο κρατώντας στα χέρια στεγνά παπούτσια για το παιδί της, αφού αυτά που φορούσε έγιναν μούσκεμα από τη βροχή και τα νερά.

Οι γονείς δεν κρύβουν την δυσφορία τους, καθώς αισθάνονται ότι οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου έχουν εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία. Τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά στις λυόμενες αίθουσες, τα παιδιά όταν βρέχει είναι υποχρεωμένα να μένουν κλεισμένα μέσα στις αίθουσες, αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος συγκέντρωσης και φυσικά δεν υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Και τώρα, έρχονται να προστεθούν και τα εξωτερικά προβλήματα για να έχουν οι γονείς και άλλα ανοιχτά μέτωπα.
Οι διαμαρτυρίες τους φυσικά είναι έντονες και ζητούν επιτέλους να δοθεί οριστική λύση, για να μπορέσουν και τα παιδιά τους να φοιτήσουν αξιοπρεπώς στο σχολείο τους.

Πηγή: patrisnews.com