Το τι ακριβώς συνέβη στον συρμό του προαστιακού όπου το απόγευμα τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες, έξω από τον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο newsbeast.gr.

Όπως ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας Δ. Ζ., το τρένο, που είχε αναπτύξει ταχύτητα, δεν σταμάτησε ποτέ στο σταθμό των Αγίων Θεοδώρων, αλλά προσπέρασε τον σταθμό και, με κόσμο όρθιο να περιμένει να αποβιβαστεί, περίπου 150 μέτρα πιο κάτω άρχισε να πηγαίνει με δύναμη μια αριστερά και μία δεξιά. Μάλιστα, ο διπλανός της που καθόταν στο κάθισμα έπεσε από τους κραδασμούς στον διάδρομο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, οι επιβάτες που τραυματίστηκαν ήταν αυτοί που ήταν όρθιοι για να κατέβουν στους Αγίους Θεοδώρους. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς έπεσε κάτω και χτύπησε άσχημα, με αποτέλεσμα για λίγη ώρα να χάσει τις αισθήσεις του. Μία άλλη γυναίκα χτύπησε στο κεφάλι και είχε αιμορραγία, ενώ η ελεγκτής χτύπησε στον ώμο.

Η αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει ένα σκηνικό πανικού, καθώς ο συρμός βρισκόταν στη μέση του πουθενά, πριν ο μηχανοδηγός μπορέσει να γυρίσει το τρένο πίσω στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων, όπου ασθενοφόρο παρέλαβε τους τραυματίες.

Ο οδηγός του συρμού υποστήριζε πως δεν υπάρχει σήμανση στο σημείο και ότι δεν υπήρξε εκτροχιασμός του τρένου. Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στις 11 Φεβρουαρίου στο ίδιο δρομολόγιο προς Κιάτο, και τότε ο οδηγός έλεγε ότι προσπάθησε να αποφύγει έναν άνθρωπο πριν το σταθμό των Μεγάρων.

Δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε από το σημείο ένας άλλος επιβάτης του συρμού: