Με την πρώτη βροχή ανοίγουν οι παλιές «πληγές» στα Χανιά

Πού εντοπίζονται προβλήματα από την κακοκαιρία στον νομό


ΕΛΛΑΔΑ
10:54
29/03/2019
Με την πρώτη βροχή ανοίγουν οι παλιές «πληγές» στα Χανιά
1
loading

Μπορεί τα καιρικά φαινόμενα να μην έχουν την ένταση εκείνων του Φεβρουαρίου, που έπληξαν σχεδόν ανεπανόρθωτα το νομό Χανίων, ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα από τη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Ο συνδετήριος δρόμος Φουρνέ - Σκινέ, που αναδείχθηκε σε... μονόδρομο για τους κατοίκους του Αλικιανού και των γύρω περιοχών, μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη και στον οποίο είχαν γίνει εκτεταμένες εργασίες από συνεργεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων για να είναι προσπελάσιμος, φαίνεται ότι και πάλι αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθηγητές από το σχολείο του Αλικιανού επικοινώνησαν με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, ενημερώνοντας τον ότι το ποτάμι έχει φουσκώσει επικίνδυνα, ενώ ο δρόμος, Φουρνέ - Σκινέ, από τον οποίο διέρχονται τα σχολικά λεωφορεία είναι σε άσχημη κατάσταση.

Ομάδα από το τμήμα πολιτική προστασία της Αντιπεριφέρειας, πραγματοποιούν αυτοψία στο σημείο, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση των προβλημάτων και οι πιθανές παρεμβάσεις που θα χρειαστούν.

Εν τω μεταξύ, τα ποτάμια κατεβάζουν μεγάλους όγκους νερού, φέρνοντας στη μνήμη τις δυσάρεστες εικόνες από το δραματικό για τα Χανιά,  διήμερο του Φεβρουαρίου. Στον Αλικιανό, ο αυτοσχέδιος δρόμος που άνοιξαν κάτοικοι, στις εκβολές του ποταμού Κερίτη, «εξαφανίστηκε», καθώς τα νερά παρέσυραν τα χώματα που τις σωληνώσεις που είχαν τοποθετηθεί πρόχειρα. Φυσικά, κάτοικοι είχαν κλείσει το δρόμο από χθες, στο άκουσμα του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας, οπότε κανείς δεν κινδύνευσε.

Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί, δέντρο έπεσε στον αύλειο χώρο του 5ου Νηπιαγωγείου στα Κουνουπδιανά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς το πλοίο της γραμμής, έδεσε με τη βοήθεια ρυμουλκού και με καθυστέρηση στο λιμάνι της Σούδας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar PanosGianaros

    Μην κάνετε πως δεν ξέρετε την αιτία των καταστροφών στα Χανιά .
    Στην . . . . . θάλασσα , να βγεί στην Λιβύη. . . !
    Θα σας πνίξει λίγο- λίγο . . . !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει