Οι τίτλοι τέλους στο σήριαλ της απογραφής των συνταξιούχων αποκαλύπτουν ένα απίστευτο… φαγοπότι που είχε στηθεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και βάζει επιτέλους στην τελική ευθεία το ξεκαθάρισμα των συντάξεων-μαϊμού, καθώς αποδεικνύεται ότι ο αριθμός όσων έπαιρναν συντάξεις, χωρίς να το δικαιούνται, είναι πραγματικός.

Οι πρωταγωνιστές της απάτης θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα κληθούν αφενός να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν λάβει αφ’ ετέρου θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Στην Κρήτη, οι διοικήσεις των τοπικών ΙΚΑ δείχνουν το… δρόμο και ήδη έχουν παραπέμψει τέτοιες περιπτώσεις στη Δικαιοσύνη ενώ έπονται και άλλες, αποδεικνύοντας πως η απογραφή δεν αποτελεί μονάχα κίνηση εντυπωσιασμού. Εξάλλου, στην Κρήτη περισσότερες από δύο χιλιάδες περιπτώσεις συνταξιούχων παραμένουν… ύποπτες και εξετάζονται από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές.

Η απογραφή όλων των συνταξιούχων σε όλα τα ταμεία, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και γίνεται για τελευταία φορά, καθώς στη συνέχεια θα τεθεί σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Αριάδνη.

Θα ακολουθήσει η διακοπή της συνταξιοδότησης και περαιτέρω κυρώσεις για απάτη, αφού το ΙΚΑ προτίθεται να καταφύγει στη Δικαιοσύνη για τις περιπτώσεις αυτές.

Πηγή: prismanews.gr