Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και η μεγάλη Σαρακοστή ξεκινά επίσημα! Δυο λοιπόν είναι τα ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης.

Μπορεί ένα τραπέζι από το οποίο απουσιάζει το κρέας, το ψάρι και το τυρί να είναι πλούσιο; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ γιατί το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι γεμάτο μεζεδάκια που «φωνάζουν» Ελλάδα.

Η ταραμοσαλάτα, το τουρσί, τα όσπρια, τα θαλασσινά και ο χαλβάς έχουν την τιμητική τους.

Το 2ο μεγάλο ερώτημα είναι, «τι θα πιούμε με όλα αυτά τα πεντανόστιμα καλούδια;» Εδώ την απάντηση θα μας την δώσουν οι ειδικοί και όταν μιλάμε για ειδικούς εννοούμε τους ανθρώπους των Cellier!

Καταρχήν στο μεγάλο δίλημμα, τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο, τα Cellier με γνώση στα προϊόντα απόσταξης, μας προτείνουν και τα δύο τονίζοντας ότι το κάθε ποτό χρειάζεται τον συνδυασμό με τον κατάλληλο μεζέ ή έδεσμα.

Το Τσίπουρο Αντάμα με γλυκάνισο με το δυνατό χαρακτήρα, την ισορροπημένη γεύση τα καθαρά και έντονα αρώματα και τη ζεστή αίσθηση του αλκοόλ στο στόμα, συνδυάζεται  εξαιρετικά με τον πλούτο της θάλασσας: το χταπόδι, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα στρείδια και γενικά με όλους τους πρωταγωνιστές του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας.

Από την άλλη, το Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο της Οικογένειας  Αποστολάκη πίνεται όλες τις ώρες αλλά θα συνοδεύσει άριστα τους  γήινους μεζέδες όπως μανιτάρια, αγκινάρες, ελιές, κρεμμύδι, φάβα, φασόλια γίγαντες και κάθε λογής καρπό της γης, καθώς το πλούσιο άρωμα του και η απαλή επίγευσή του, θα δέσουν αρμονικά και θα απογειώσουν τη γεύση των μεζέδων.

Επειδή όμως σε κάθε παρέα υπάρχουν και οι απαιτητικοί αυτοί που αναζητούν το «κάτι» ιδιαίτερο για να ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο τους, τα Cellier  προτείνουν το Τσίπουρο Dark Cave της οικογένειας Τσιλιλή με παλαίωση 5 ετών, ως την απόλυτη επιλογή.

Μπορείτε να  το απολαύσετε μόνο του ή με κάποιο σοκολατένιο γλυκό. Το Dark Cave δίνει μελωμένα  αρώματα, όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα και σταφίδες δίνοντας απαλό τελείωμα και φινετσάτη αρωματική επίγευση.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο ότι ζούμε την εποχή του μεγάλου come back της «retro» εποχής για αυτό λοιπόν τα collier, για όσους δεν είναι φαν του τσίπουρου, προτείνουν τον «Αφρό» του οινοποιείου Κεχρή την πρώτη δηλαδή pet-nat ρετσίνα, που εμφιαλώνεται αφιλτράριστη, για να φυλακίσει τον σπινθήρα και τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει.

Ένα προϊόν, ταυτόχρονα βαθιά παραδοσιακό αλλά και απόλυτα σύγχρονο. Συνδυάζεται ιδανικά με όλα τα θαλασσινά και τα μικρά τηγανητά ψάρια, με παστές  λιχουδιές, αυγοτάραχο, αλλά και αρωματικά πιάτα από την κουζίνα της  Άπω Ανατολής.

Απολαύστε μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, όλα τα προτεινόμενα, με 10% έκπτωση, μόνο από τα Cellier!

Καλή Σαρακοστή!