«Γιατροί με πυροσβεστήρες, που είχαν λήξει αλλά ευτυχώς λειτούργησαν, έσβησαν την φωτιά. Είναι δυνατόν το ΚΑΤ και τα νοσοκομεία στη χώρα να μην έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας, σύστημα πυρανίχνευσης, ακόμα και οι πυροσβεστήρες είχαν λήξει, να μην χτυπάει συναγερμός όταν υπάρχει φωτιά;».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος διερωτάται, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 πώς γίνεται να υπάρχουν τόσο τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, μετά το περιστατικό με τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στο ΚΑΤ, που οδήγησε στο θάνατο ενός ασθενούς.

Όπως είπε ο μοναδικός ασθενής στο θάλαμο που ξέσπασε η φωτιά απανθρακώθηκε καθώς ήταν ψυχιατρικό περιστατικό και το νοσοκομείο τον είχε περιορισμένο με ελαστικά στα χέρια στο κρεβάτι του. Είχε εισαχθεί, ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, πριν από 20 μέρες στο νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα από ξυλοδαρμό, σπασμένα πόδια, καθώς ήταν άστεγος και τοξικομανής και εξήγησε ότι υποβλήθηκε σε χειρουργείο, και καθώς αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, μεταφέρθηκε σε θάλαμο μόνος του.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο το νοσοκομείο ΚΑΤ ενώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει ψυχίατρο, «Πώς είναι δυνατόν να νοσηλεύει ψυχιατρικό περιστατικό;», συνεχίζει.

Η ανακοίνωση του ΚΑΤ

«Σήμερα Σάββατο 2/3/2019, πρωινή ώρα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ΓΝΑ ΚΑΤ σε δίκλινο θάλαμο του 4ου ορόφου στην πτέρυγα Βρυώνειο Δ΄, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από το προσωπικό του ορόφου του Νοσοκομείου.

Στον εν λόγω θάλαμο νοσηλευόνταν ο ασθενής Α.Φ., ηλικίας 53 ετών, μη περιπατητικός, με περιτροχαντήριο κάταγμα ισχίου χειρουργηθέν και κάταγμα βραχιονίου υπό συντηριτική αγωγή, ο οποίος και απεβίωσε.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία θα προβεί σε προανακριτική διαδικασία. Παράλληλα ο Διοικητής του Νοσοκομείου διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση».