Σύσκεψη για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών ενόψει της εορταστικής περιόδου, υπό την προεδρεία τον αντιπεριφερείαρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της αντιπεριφέρειας.

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η σύσκεψη αυτή έχει ως στόχο να καταγραφούν τα ζητήματα και να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες, ώστε με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και των υπηρεσιών να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων που θα καταλήξουν στους καταναλωτές. Τόνισε επίσης ότι οι υπηρεσίες διενεργούν ελέγχους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ για την περίοδο των εορτών έχουν συγκροτηθεί περισσότερα συνεργεία τα οποία κάνουν ελέγχους πρωινές και απογευματινές ώρες τόσο σε χώρους πώλησης χονδρικής, όσο και σε καταστήματα λιανικής πώλησης, σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης.

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΕΦΕΤ, κ. Τράιος, τόνισε το γεγονός ότι η κεντρική Μακεδονία είναι η αυστηρότερα επιτηρούμενη αγορά της χώρας και πως αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών. Ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στην αγορά καθώς οι έλεγχοι διενεργούνται τακτικά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο κύριος λόγος που προκάλεσα τη σημερινή σύσκεψη είναι γιατί θέλουμε μέσα από τη συνεργασία υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων, να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενόψει των εορτών και την ποιότητα των προϊόντων που θα καταλήξουν στο τραπέζι των καταναλωτών.
Οι υπηρεσίες μας σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ εντατικοποιούν τους ελέγχους στα σημεία πώλησης τροφίμων χονδρικής και λιανικής έτσι ώστε να μπορέσουν οι καταναλωτές να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα.

Μέσα από τη σημερινή σύσκεψη θέλω να στείλω το μήνυμα σε όλους τους παραγωγούς και τους εμπόρους, να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν τα ελληνικά νοικοκυριά και στους καταναλωτές να επιλέξουν ελληνικά προϊόντα και να στηρίξουν ιδιαίτερα τα προϊόντα που παράγονται στη γη της Μακεδονίας».

Πηγή: thestival.gr