«Η Κύπρος θρηνεί μαζί με την Κρήτη τη μεγάλη απώλεια των δύο συναδέλφων», τονίζει η διοικητής και το προσωπικό της Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, σε ανακοίνωσή τους, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο στελεχών του ΕΚΑΒ, που έχασαν τη ζωή τους χθες το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα.

«Είχαμε την ευκαιρία», αναφέρουν, «να συνεργαστούμε επαγγελματικά με το Δημήτρη και το Βαγγέλη και αμέσως αναγνωρίσαμε τον επαγγελματισμό που τους διακατείχε, τον εξαίρετο χαρακτήρα τους και γενικά τη βούλησή τους για συνεχή προσφορά στο συνάνθρωπό τους».

Η Πολιτική Άμυνα Κύπρου τούς χαρακτηρίζει ως ακούραστους εργάτες στον τομέα τους, που με τη δράση τους κατάφεραν να αναπτύξουν συνέργειες και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Από εκεί που ταξίδεψαν θα είναι ευτυχείς, αν η προσφορά τους και το έργο που άφησαν συνεχιστεί και ενδυναμωθεί» προσθέτει.

Στο μεταξύ, το τελευταίο αντίο απευθύνουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Δημήτρη Βουρβαχάκη γιατρό και διευθυντή στο ΕΚΑΒ και στον Βαγγέλη Κελαράκη, πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο οδηγός του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Νίκος Μυρωδιάς, καθώς και οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο ΙΧ με το οποίο συγκρούστηκε το ασθενοφόρο.